Je wil groeien als leider en herkent je in

  • Je werkt hard, maar opgeslorpt door dagelijkse zaken werk je niet genoeg aan de toekomst. Je spendeert te weinig tijd aan een innovatieve lange termijn visie en dat geeft een onbehaaglijk gevoel.
  • Je wordt geleefd. Op het eind van de dag heb je niet half gedaan wat je wou doen. Je bent het beu steeds brandjes te blussen en achter de zaken aan te hollen. Alles komt op je schouders, je lijkt onmisbaar. Zo groeit je to do lijst eindeloos en dat maakt je kwaad. Je kan nooit met een voldaan gevoel naar huis.
  • Je werkt zo veel dat je werk/privé balans onder druk staat. Je hebt te weinig tijd voor ontspanning en gezellig samenzijn met familie en vrienden. Je mist dat en voelt je schuldig. Door alle stress heb je een kort lontje en dat zorgt voor nog meer gedoe.
  • De sfeer zit niet zo goed, er zijn nogal wat spanningen. Tegenwerken i.p.v. samenwerken lijkt soms het motto. Er zit een kloof tussen management en medewerkers, een gevoel van ‘wij tegen zij’. Ook tussen teams onderling leeft heel wat frustratie. Mensen verwijten elkaar gemakkelijk vanalles, vooral achter de rug. Ellenlange zinloze discussies kosten zoveel tijd en geld en maken alles zoveel moeilijker, je wordt er zo moe van. Je bent die gespannen sfeer beu.
  • Je vraagt je af of je het wel goed (genoeg) doet als leider.  Je hebt het gevoel dat je meer kan betekenen voor je team en je organisatie. Je wil meer bijdragen, anderen meer inspireren en mee in beweging laten komen.  Dat onvoldane gevoel maakt je onzeker. Het  voelt onbehaaglijk, je bent zelfs bang dat je team het ook merkt aan jou.

En nu?

Jouw impact valt niet te onderschatten!

Uit meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van KMO bedrijfsleiders, directies en managers blijkt het overduidelijk: de rol van de nummer 1 is cruciaal.

 
Jij bent een hefboom … of een rem voor jouw bedrijf.

Hoe lang wil je nog bezorgd naar de toekomst kijken en twijfelen of je visie het essentiële verschil maakt op de lange termijn (terwijl je die visie echt wel hebt)? Hoe lang blijf je aanmodderen, hopend dat het ooit zowel op het werk als privé soepel zal lopen, met een perfecte balans voor jezelf? Hoe lang hou je het nog vol zonder je gelukkige gevoel, bruisend van creativiteit en energie?

Als je evolutie en groei wil in je bedrijf, begin dan bij jezelf!

  • Als je niets doet, dan blijf je tijd en energie verliezen. De onrust en frustraties lopen steeds hoger op, bij jou en bij je team. Er komen steeds meer zinloze discussies. Ieder trekt zijn plan, naar eigen goeddunken, elk voor zich.
  • Elke dag opnieuw is het een strijd om brandjes te blussen. Mensen geraken het beu dat dezelfde problemen steeds terugkeren. Ze missen toekomstperspectief. De verwijten vliegen heen en weer en niet alleen meer achter de rug aan de koffiemachine. Iedereen raakt geïrriteerd of moedeloos. Erger nog, er treedt een zekere gelatenheid op.
  • Je werkt keihard, steeds meer, maar de resultaten zijn niet navenant. Veel voldoening voel je niet. Nog een tandje bijsteken, als dat al zou kunnen, nog meer van hetzelfde, dat levert niets op. Je houdt het ook niet meer vol.  Je weet het, maar je slaagt er niet in die vicieuze cirkel op je eentje te doorbreken. Het blijft veel te druk, de stress wordt onhoudbaar.  Iedereen heeft zijn limieten, ook jij. Thuis is het ook geen pretje. Ze zien je te weinig en als je er bent, ben je niet echt aangenaam gezelschap.  Bovendien maken ze zich ook (terecht) zorgen om je gezondheid. Als je niet beter voor jezelf én je team zorgt, loopt het niet goed af…

Als jij wil groeien naar die krachtige leider, kunnen wij je helpen.

en ontdek je grootste verbeterkansen die je meteen kan aanwenden in de praktijk!

Wat klanten zeggen

Iedereen weet dat elk individu verschillend is. Maar wil je toch wat meer inzicht krijgen hoe mensen die verschillen van jezelf in elkaar zitten?
Wil je ECHT eens in de spiegel kijken en zo met jezelf in confrontatie gaan en je eigen valkuilen ontdekken?
Wil je weten waarom je boodschap aan je collega’s/medewerkers steeds verkeerd wordt begrepen of niet overkomt?
Dit zijn slechts enkele redenen die het volgen van het Connect & Lead leiderschapstraject de moeite maken. De aanpak van Pascal en Petra is gewoonweg top : beperkte theorie, veel oefeningen, hun vaak uitdagende open vragen (met een nooit geziene spontaniteit),… !

Philip Van Luchene

Zaakvoerder, PhiMAC Consult

Vlot betere resultaten halen met je team ?

Kies voor groei als leider en mens.