In samenwerking met je team(s) herken je

  • De sfeer zit niet zo goed, er zijn nogal wat spanningen. Tegenwerken i.p.v. samenwerken lijkt soms het motto.
  • Er zit een kloof tussen management en medewerkers, een gevoel van ‘wij tegen zij’.
  • Ook tussen teams onderling leeft heel wat frustratie. Mensen verwijten elkaar gemakkelijk vanalles, vooral achter de rug.
  • Ellenlange zinloze discussies kosten zoveel tijd en geld en maken alles zoveel moeilijker, je wordt er zo moe van. Je bent die gespannen sfeer beu.

En nu?

Als je niets doet, dan blijf je tijd en energie verliezen.

De onrust en frustraties lopen steeds hoger op, bij jou en bij je team. Er komen steeds meer zinloze discussies. Ieder trekt zijn plan, naar eigen goeddunken, elk voor zich. Elke dag opnieuw is het een strijd om brandjes te blussen.

Mensen geraken het beu dat dezelfde problemen steeds terugkeren. Ze missen toekomstperspectief. De verwijten vliegen heen en weer en niet alleen meer achter de rug aan de koffiemachine. Iedereen raakt geïrriteerd of moedeloos. Erger nog, er treedt een zekere gelatenheid op. Sommigen melden zich ziek of ze verlaten het bedrijf voor een betere job met minder stress en meer plezier.

Je werkt keihard, steeds meer, maar de resultaten zijn niet navenant. Veel voldoening voel je niet. Nog een tandje bijsteken, als dat al zou kunnen, nog meer van hetzelfde, dat levert niets op. Je weet het, maar je slaagt er niet in die vicieuze cirkel op je eentje te doorbreken. Het blijft veel te druk, de stress wordt onhoudbaar. Iedereen heeft zijn limieten, ook jij.
Thuis is het ook geen pretje. Ze zien je te weinig en als je er bent, ben je niet echt aangenaam gezelschap. Bovendien maken ze zich ook (terecht) zorgen om je gezondheid. Als je niet beter voor jezelf én je team zorgt, loopt het niet goed af…

Gooi vandaag nog het roer om en vraag je klankbordgesprek aan!

Binnen 4 weken functioneren je teams als de beste, gaat je winst drastisch omhoog, is de humor en ontspannenheid terug in je gezin, etc.

Ontdek in contact met je team wat JIJ in jouw specifieke situatie anders kan gaan doen om een beter, relaxter leider te worden. Geef ook je teamleden die kans om te leren. Elk ziet waar de belangrijkste verbetermogelijkheden liggen en krijgt meteen tips en tools mee om inzichten in actie om te zetten. Binnen de kortste keren ervaren jullie meer voldoening en meer werkplezier. Het team bereikt meer resultaten met minder moeite.

Wat onze klanten zeggen

Pascal en Petra halen in hun sessie de meerwaarde uit jezelf en uit het team waarvan je deel uit maakt. Dit doen ze op een veilige manier zonder lief te zijn, dwz ze zeggen je waar nodig ook waar je groeipunten liggen en durven die te benoemen (als individu en als groep). Geeft goesting om aan de slag mee te gaan !!

Uitstekende training waarin Pascal en Petra ons als team en individu hebben begeleid om ons functioneren (dat van onszelf en dat van ons als team) beter te begrijpen. We kregen eerlijke feedback over onze kwaliteiten en valkuilen en concrete tips om daarmee aan de slag te gaan. Verder kregen we hulpmiddelen aangereikt om onze organisatie te verbeteren en daardoor meer team te zijn EN betere resultaten neer te zetten. Top begeleiding = top opleiding !

Filip Waegeman

Branch manager, Anticimex