...

Petra Van Hoorde

Er ligt een geschenk onder elke steen waarover je struikelt

Petra Van Hoorde

Hoe kan ik mezelf voorstellen in enkele lijnen tekst… ?  Een duizendpoot met heel uiteenlopende interesses !  Misschien is verandering daardoor de rode draad in mijn leven. Mijn gemeenschappelijke passie bij elke verandering ligt in het nastreven van uitdagende doelstellingen in combinatie met een sterke focus op de mensDualiteit kenmerkt me daarbij, ik was een creatieve generalist nog voor het woord werd uitgevonden.

Na een technische universitaire opleiding mechanica startte mijn professionele loopbaan bij IBM op de unix support afdeling. Ik herinner me nog mijn twijfels op de dag van mijn sollicitatie : wat komt een mechanicastudent nu zoeken in een IT bedrijf ? Toch was het een schot in de roos. Wat een PRACHT TEAM vormden we daar, bijna zelfsturend nog voor de term me bekend was. It was FUN !

Al gauw kriebelde het om het puur technische pad te verlaten (ja, creatieve generalist, weet je nog ?). Ik verkende allerlei domeinen bij deze IT reus, al snel vanuit een managersrol : ik leidde zowel een team van techniekers als een team van projectleiders als een team sales professionals. Als vrouwelijke manager in de IT mannenwereld, geraakte ik ook gebeten door het vraagstuk van genderdiversiteit, nog steeds mijn stokpaardje. Tot op de dag van vandaag ben ik IBM dankbaar voor de intensieve opleidingstrajecten : technische cursussen, een MBA, uitgebreide leadership development training, personal coaching, ik genoot van het hele pakket !

Mijn honger naar meer verandering geraakte niet gelest, zodat ik de sprong waagde naar een totaal andere branche : Via een tussenstop als business unit manager koos ik voor operations management en productieleiding in beschutte werkplaatsen, waar efficiëntie absoluut een noodzaak is net zozeer als het beste uit de teams halen ondanks alle menselijke beperkingen. Ik werd een extra grote fan van maatschappelijk ondernemen ! Dat voegt ZIN toe aan je job !

Als klap op de vuurpijl besloot ik na enkele jaren ook de horeca te ontdekken als uitbater van een hotel met seminarieruimtes, een sector van hard werken voor lage marges waar lean handelen een absolute must is.

Last but not least, sinds enkele jaren werk ik bij Intentif samen met Pascal, inmiddels mijn echtgenoot. Mijn efficiëntie drift laat ik ook hier los, waar ik naast mijn rol als trainer ook verantwoordelijk ben voor het operationeel management. En het is een ideale leerschool voor het omgaan met mensen, want geloof me, samen zaakvoerder zijn én echtgenoten zijn, dat houdt heel wat leerrijke spiegels voor met tal van opportuniteiten tot (zelf)ontwikkeling… ?

Als ervaringsdeskundige na 20 jaar kan ik je van change dus alles vertellen. Ik leerde met vallen en opstaan dat keihard werken en focus op resultaat niet voldoende is om verbeteringen te realiseren. Processen en structuren zijn belangrijk, de MENS echter is nog veel belangrijker en invloedrijker. Omgaan met mensen met allerlei voorkeuren, dat is DE grote en uiterst boeiende uitdaging, zowel professioneel als privé. Je eigen missie realiseren in verbinding met anderen, dat is mijn droom.   Voor mij is dat onlosmakelijk verbonden met jezelf ontdekken en je creativiteit volledig mogen inzetten.

Ik sta dan ook te popelen om je te begeleiden om JOUW droom te realiseren in je organisatie, om je zelfinzicht als ZELFLEIDER te laten groeien, om je te helpen met het optimaliseren van de teamwerking, om succesvoller te worden als mens en als leider.  Op een creatief dynamische manier.   Voor meer werkgeluk én een goede werk/privé balans voor iedereen !

Mijn ultieme droom: overal creatieve dynamische GELUKKIGE teams ontwikkelen, met tevreden medewerkers waar management quasi overbodig is… Zodat jij als leider tijd hebt voor jezelf en kan genieten van het leven dat je verdient !

Bekijk de opleidingen met Petra Van Hoorde

22070