...

Als manager werk je vaak (te) hard. Je wordt geleefd. Wij ook, jarenlang, tijdens vele management- en directiefuncties.

Met veel passie en drive boekten we wel goede bedrijfsresultaten, maar tegelijk botsten we op alle fronten. Stress zorgt voor een kort lontje. Medewerkers hebben kritiek. Er ontstaat tegenwerking. Frustrerend.

Thuis vinden ze dat je er niet genoeg bent voor hen. Vermoeiend.

We werkten dag en nacht en uiteindelijk was niemand gelukkig. Dat besef kwam er pijnlijk op een zondagochtend toen dochterlief als kleuter Petra’s laptop boos dichtklapte:”Jij werkt altijd,mama!”

“Jij werkt altijd, mama!”

Zo kon het niet blijven duren.  Hoe succesvol we ook leken als manager, we voelden weinig voldoening.

25 jaar ego op zoek naar bevestiging: veel succes, geen voldoening.

Pascal besefte dat hij jarenlang leefde vanuit ego op zoek naar succes en bevestiging. Vanuit de drang om te scoren en te winnen focuste hij op sportieve prestaties. Naast zakelijk succes, schitterde hij door de organisatie van de Keizer Karel Cup, een groots voetbalevenement. Hogerop geraken en aanzien verwerven waren de belangrijkste drijfveren. Het leverde alleen een onbehaaglijk gevoel van gemis op.

Op zoek naar meer voldoening wisselde ook Petra geregeld van functie.  In een poging een betere werk-privé balans te bekomen, ging ze zelfs dichter bij huis werken. Ondanks allerlei managersopleidingen veranderde er weinig: lange dagen, nooit tijd genoeg, opgeslorpt in de operationele mallemolen en ellenlange to do lijstjes.

Dan lig je 3 dagen in bed…  als onmisbare zaakvoerder… en de wereld blijft draaien…

Het ontplofte helemaal een jaar nadat we samen hotel/seminariecentrum “Het Leerhof” overnamen. Workabee Petra werd onverbiddelijk geconfronteerd met al haar uitdagingen. Puur op wilskracht hield ze vol, tot haar lichaam protesteerde en haar enkele dagen aan het bed kluisterde. Elke tegenslag is ook een zegen: Petra kon niet anders meer dan leren loslaten, delegeren, prioriteren en durven kiezen voor wat echt belangrijk is. Dat lukte niet zomaar meteen (en het blijft ook nu een evenwichtsoefening).

De sleutel tot verandering ligt in onszelf

Toen dezelfde problemen zich voor bleven doen in andere omgevingen, werd ons duidelijk dat de oorzaak bij onszelf lag.  Anderen leiden zou pas lukken als we het stuur van ons eigen leven beter in handen hadden. Daarbij hadden we elk onze eigen valkuilen.  Vastberaden investeerden we in tal van opleidingen voor onszelf. Ja, dat is typisch voor ons: ons vastbijten, met passie blijven doorgaan,  levenslang leren, steeds op zoek naar opportuniteiten en groeikansen, de confrontatie met onszelf niet uit de weg gaand,… 

En-en is de toverspreuk

Wat ons leven voorgoed veranderde, was de kennismaking met creatieve intuïtieve ontwikkeling. Het bracht ons meer innerlijke rust en vertrouwen in de toekomst. Het verbeterde onze relaties, zowel thuis als op het werk. 

We moesten wel afstappen van onze puur rationele, logische denkwijzen uit onze ingenieursopleiding en klassieke managementopleidingen. “Stel je doel, maak je plan en voer het uit”, daarmee alleen lukt het niet.  

Stilaan ontdekten we dé toverformule waar elke leidinggevende van droomt, zodat alles vlotter loopt en iedereen gelukkiger wordt, op het werk en privé. Minder stress en frustraties, meer voldoening. De magie zit in het en-en verhaal: intuïtie én intelligentie, hoofd én hart én buik als 1 geheel. Door het zichtbare en het onzichtbare te verbinden, vielen puzzelstukjes in elkaar. 

Voor ons maakte het een wereld van verschil. Het voelde zo bevrijdend en verrijkend dat we dat willen delen. Zo ontstond onze droom: dit soort verbindend leiderschap verspreiden in onze omgeving en zo uitdeinend naar de hele wereld. Met meer geluk voor iedereen als resultaat. 

Daarom bieden we jou onze toverstaf graag aan, al moet je die wel zelf bedienen.

Alles wat je nodig hebt, zit al in jou

Echt toveren is het niet… Alles zit al in jou, je kwaliteiten én je interne saboteurs. Je gaat er alleen niet bewust mee om. Je dient zelf in actie te schieten. Jezelf in vraag durven stellen. Openstaan voor nieuwe atypische inzichten. Tijd nemen voor reflectie. (Ja, ook deze druk bezige bijtjes ontdekten de kracht van stilte en niets ‘doen’.) 

Je hoeft het niet alleen te doen. Wij helpen jou graag openbloeien als mens en leider. Daar hebben we onze eigen typische manier voor: 

  • zacht confronterend en uitdagend
  • open zonder enig oordeel en met alle respect
  • een veilige sfeer van vertrouwen creërend
  • met een no-nonsense aanpak, voetjes op de grond
  • met oog voor de mens én het resultaat
  • elkaar aanvullend (ja… we hebben zo onze verschillen)
  • met een beetje theoretische onderbouwing en heel veel oefeningen 
  • met een focus op concreet resultaat in bedrijfscontext, zo snel mogelijk
  • je soms achter de veren zittend en soms net moed insprekend

Alles start met je persoonlijke ontwikkeling. Maar wij zijn pas tevreden als die ook leidt tot professionele groei met tastbare resultaten als gevolg. Als die bijdragen aan een bloeiend, succesvol bedrijf waar iedereen zijn volle potentieel ontwikkelt, maakt dat jou, je medewerkers en je thuisomgeving gelukkiger. En ons dus  🙂  Dat is waarvoor wij met veel plezier elke dag doen wat we doen. 

Wil jij ontdekken waar jij nu de meeste kansen tot betekenisvolle groei laat liggen?

en ontvang tips waar je meteen mee aan de slag kan om moeitelozer betere resultaten te halen en meer voldoening te ervaren.

Wil je nog nader kennismaken met onze “why”?
Klik dan door op onze blog:

Waarom doe jij wat je doet? en Waarom doe ik wat ik doe?

Verbindend leiderschap als leidraad langs de stapstenen naar vlot en succesvol ondernemen.

Petra Van Hoorde

Er ligt een geschenk onder elke steen waarover je struikelt