Manager To Leader Jaar1

Periode Docenten Locatie
Sept 2020 - juni 2021Pascal De Veirman
Petra Van Hoorde
Het Leerhof-Brakel (Parike)detailsicon kalender inschrijvenicon_inschrijven
OnderdeelDatumStartEinde
Kick-off Manager to Leader Jaar1Datum wordt in overleg bepaald.
Tweedaagse 1: Mijn voorkeuren als managerDatum wordt in overleg bepaald.
Datum wordt in overleg bepaald.
Tweedaagse 2: Mijn uitdagingen als mens en als managerDatum wordt in overleg bepaald.
Datum wordt in overleg bepaald.
Tweedaagse 3: Van uitdaging naar krachtig leidenDatum wordt in overleg bepaald.
Datum wordt in overleg bepaald.
Tweedaagse 4: Mijn intenties als leider effectief realiserenDatum wordt in overleg bepaald.
Datum wordt in overleg bepaald.
Tweedaagse 5: Van persoonlijke groei naar bedrijfsimpactDatum wordt in overleg bepaald.
Datum wordt in overleg bepaald.

Inschrijven "Manager To Leader Jaar1"

periode:

Gegevens aanvrager

 

Gegevens deelnemer

 
icon add Deelnemer toevoegen

Facturatiegegevens

Ik vraag de opleiding aan als:
particulier
bedrijfAfsluitend

Als manager zit je tussen de directie en je team in. Gesandwicht. Hoe zorg jij ervoor dat er geen kloof ontstaat tussen directie en medewerkers? Hoe voorkom jij een wij-zij verhaal vol onbegrip? Wat een mooie uitdaging als 'brugelement' heb jij als manager :-).

En dat bovenop je eigen uitdagingen om je managerswerk rond te krijgen. Te veel te doen in te weinig tijd, je kent het vast wel. Als manager wil je zo snel en efficiënt mogelijk gaan voor je doelstellingen. Je focust op processen, analyses, controles.
Als daar tijd voor vindt natuurlijk. Want misschien ben je zelf nog wel operationeel bezig met dagdagelijkse uitvoering? Misschien heb je zoveel te vergaderen, rapporteren, opvolgen en controleren, dat je niet toekomt aan structurele verbeteringen? Brandjes blussen is dagelijkse kost.Tijd voor je mensen heb je niet.
Thuis verder werken is geen uitzondering. Hoe tevreden ben je eigenlijk over jouw werk-privé-balans?

Wat als het anders kan? Wat als je groeit van manager naar leider?


Een leider realiseert zijn doelen door zich te focussen op mensen, op samenwerken, synergie, kansen i.p.v. fouten, motiveren en inspireren, toekomstvisie bieden. Een leider vraagt: "Hoe bereik ik mijn doel zo goed en effectief mogelijk samen met de mensen?"

Hoe gaat het met je team? Nemen ze genoeg initiatief naar je zin? Hoe vind je het om te delegeren? Kan jij eigenlijk gemist worden voor de dagelijkse werking? Werken ze optimaal samen? Of gaat er tijd verloren door miscommunicatie en frustraties?

Je hebt een voorbeeldfunctie voor je team. Jouw gedrag bepaalt de teamcultuur. Jij beïnvloedt de teamsfeer, de manier van omgaan met elkaar. En die is bepalend voor de resultaten.

Dat vereist in de eerste plaats zelfleiderschap van jou. Pas als jij overeind blijft in je kracht én kwetsbaarheid, kan je de leidersrol succesvol vervullen. Naar de directie toe én naar je team toe. Daarom focussen we in het eerste jaar van dit 'Manager to Leader' traject op JOU. Het is een IK-jaar. Vanuit persoonlijke ontwikkeling groei je ook professioneel. Je groeit tegelijk als mens en leider.

Je onderzoekt jouw voorkeuren, jouw uitdagingen, jouw behoeften, patronen, overtuigingen en waarden. Het gaat om zelfkennis, zelfvertrouwen, zelf verantwoordelijkheid nemen. Vandaaruit kan je het beste in andere mensen naar boven halen. Een wezenlijk onderdeel van je leidersrol en de sleutel om meer resultaten te bereiken met minder moeite. Dat leer je niet in boeken of in een theoretische training van één dagje. Wij gebruiken in ons traject atypische dynamische creatieve werkvormen. Hoofd, hart, buik en handen spelen immers een rol. Leiderschap gaat verder dan het puur mentale. Alles zit al in jezelf, alleen ben je je er vaak niet van bewust. In het traject ontwikkel je jouw leiderschap stap voor stap door te groeien als mens

De kern van leiderschap ligt bij jezelf. Leiderschap kan je enkel ontwikkelen door als mens te groeien. Groei naar die krachtiger leider in jezelf en behaal de resultaten die je wenst.

Voor managers, teamleiders, projectleiders met een relevante leidinggevende ervaring

 • die geloven dat elke verandering begint bij jezelf
 • bereid zijn in de spiegel te kijken en daarmee aan de slag te gaan
 • die willen groeien en ervaringen uitwisselen in de veiligheid van een kleine groep gelijkgestemden. (Dit traject werkt dieper en persoonlijker dan onze in-company trajecten.)

 • Ben je een beginnende leidinggevende? Contacteer ons zodat we kunnen bespreken of dit traject bij je past.

Wat is inbegrepen?

 • 5 residentiële tweedaagses op basis van single kamer in volpension

 • online kick-off

 • jouw persoonlijke Insights Discovery profiel

 • continue begeleiding en feedback via het online platform. 

Investering: €6.997 excl. BTW

KMO Portefeuille : €6.572,45 komt in aanmerking voor KMO Portefeuille subsidie. Erkenningsnummer DV.O215145


Korting bij gelijktijdig inschrijven van meer deelnemers van hetzelfde bedrijf:

 • Bij 2 deelnemers van hetzelfde bedrijf: €60680,88 per deelnemer excl. BTW
 • Bij 3 of meer deelnemers van hetzelfde bedrijf: €6522,82 per deelnemer excl. BTW
 • Manager To Leader Jaar2

  Periode Docenten Locatie
  Geen opleidingen gepland.

  Inschrijven "Manager To Leader Jaar2"

  periode:

  Gegevens aanvrager

   

  Gegevens deelnemer

   
  icon add Deelnemer toevoegen

  Facturatiegegevens

  Ik vraag de opleiding aan als:
  particulier
  bedrijf  Afsluitend

  Managers verwerven meer inzicht, leren beter omgaan met hun leidinggevende(n), collega's en hun team(s). Door verdere verfijning en dieper zicht op eigen uitdagingen, leert men de verworven (zelf)kennis steeds kundiger op een positieve en inspirerende manier in de praktijk toe te passen.
  In het 1e jaar van de opleiding maakten de deelnemers kennis met hun persoonlijke voorkeuren, hun uitdagingen als manager en de impact op hun team en bedrijf. Iedereen ziet nu dat hij/zij zelf de teamcultuur in zijn/haar afdeling/team bepaalt en beseft de noodzaak om deze in lijn te brengen met de bedrijfscultuur. Er is nood aan verdere verdieping en verder ontwikkelen van deze basisinzichten en de eraan gerelateerde competenties, richting inspirerend leiderschap.
  Gedurende 8 opleidingsdagen begeleidt Intentif de groep managers naar verdere diepgang en persoonlijke groei. Om de deelnemers maximaal te begeleiden bij de vertaling van doelstellingen naar de praktijk, voorzien we 4 sessies van 2u online team opvolging, verspreid over het cursusjaar. De online teamopvolging geschiedt adhv een zoom sessie waarop deelnemers en procesbegeleiders online in overleg gaan met als doel: begeleiding, coaching en opvolging van het proces vertrekkende van de ingevulde reflectieopdrachten De focus ligt op het mee engageren en in beweging krijgen van het team. We werken op de struikelblokken die een team ervaart op weg naar het behalen van optimale resultaten. De manager dient oog te hebben voor de signalen die het teamwerk in gevaar brengen en er gepast op te anticiperen. In jaar 2 krijgt een manager zicht op zijn voorkeuren en uitdagingen in contact met zijn/haar team. De persoonlijke thema’s blijven dus absoluut aandacht krijgen: schaduwkanten en blinde vlekken worden verder onderzocht en begeleid naar bewustzijn. Er wordt in veilige omgeving geoefend om patronen te doorbreken, er wordt verder gewerkt op persoonlijke uitdagingen. Elk persoonlijk obstakel bij de manager leidt tot een blokkade in de afdeling/het team. De drive om het deze optimaal te zien stromen, sterkt de deelnemers om met de eigen uitdagingen aan de slag te gaan. Intervisies (online teamopvolging) vormen een wezenlijk onderdeel van het teamleren.

  Wat is inbegrepen?

 • 4 residentiële tweedaagses op basis van single kamer in volpension
 • online kick-off
 • 4 videoconference intervisies
 • 1 presentatiedag
 • continue begeleiding en feedback via het online platform

 • Investering: €6.997 excl. BTW

  KMO Portefeuille : €60657,36 komt in aanmerking voor KMO Portefeuille subsidie. Erkenningsnummer DV.O215145


  Korting bij gelijktijdig inschrijven van meer deelnemers van hetzelfde bedrijf:

 • Bij 2 deelnemers van hetzelfde bedrijf: €6.675,38 per deelnemer excl. BTW
 • Bij 3 of meer deelnemers van hetzelfde bedrijf: €6.514,57 per deelnemer excl. BTW
 • Vlot betere resultaten halen met je team ?

  Kies voor groei als leider en mens.