...

Onze klanten getuigen

over evenementen en open opleidingen

Live getuigenis: over het juiste tempo, niet bereiken wat je wil,  anders omgaan met mensen en aan de slag gaan met tastbare zaken.

Christophe Haemers – CEO Umbrosa

 • Gisteren eerste dag van het tweede jaar Connect&Lead. Een nieuwe groep en start.
  Even een stap terug zetten. Leiderschap gaat om durf, kracht en kwetsbaarheid, focus en vertrouwen, flexibiliteit en stabiliteit. Dat vraagt dat je “contact” maakt met jezelf én de anderen. Het woord “contact” stamt van het Latijnse “con-tangere”, wat betekent: “elkaar (aan)raken”. Waardoor word jij geraakt? Hoe raak jij anderen? Hoe vertaalt dit zich in de kracht van je leiderschap? Daar gaat het om in “Connect & Lead” voor Ondernemers en Directie.

  Gunter Fonteyne
  Partner at Xeleos Consulting and Optimact

 • Waardenvol ondernemen 2020: Warm welkom - open & aangename sfeer - mooie mix tussen luisteren (inspiratie opdoen) + ruimte voor interactie - interessante cases.

  Inspirerend dat de insteek van alle sprekers voldoende 'anders / variërend' was, zonder af te wijken van de rode draad.

  To the point! Veel praktische ervaring - eenvoudig gebracht - down to earth.

  Alle verwachtingen zijn ingelost : boeiende en heel inspirerende voordrachten. Mooie afwisseling in getuigenissen, voorbeelden uit de praktijk en praktisch toepasbare tips, goed om te kunnen overleggen met andere deelnemers.Naar huis gereden met heel veel energie en de dag nadien met heel veel energie begonnen ondanks dat het weer wat laat was.

 • Door het creëren van een veilige en comfortabele sfeer in de groep en door het stellen van de juiste vragen, slagen jullie er in om ons eerst "heel onwennig" te laten voelen bij bepaalde problemen of situaties, maar ons dan te helpen bij het zetten van verdere stappen naar nieuwe inzichten en antwoorden en van daaruit te groeien als leider en als mens. Ik voelde mij na de sessie alvast "born to be alive"!

  Katty Duville
  Helpt mensen en organisaties groeien in milieu, welzijn en kwaliteit
  Zaakvoerder ESQ Solutions

  Katty Duville - ESQ Solutions

 • De synergie tussen leidinggevenden in de private sector en leidinggevenden in de publieke sector is zo uniek en waardevol. Ik dacht dat er veel verschillen waren, maar er zijn zoveel raakvlakken en gelijkenissen in het omgaan met mensen op de werkvloer en daarbuiten. Het is duidelijk dat we samen moeten werken aan ons zelfde ideaal, namelijk een actieve duurzame bijdrage leveren aan de leefbaarheid van onze samenleving.
  En wil je daarvoor een spiegel voorgeschoteld krijgen of letterlijk tegen de spiegel aanlopen, dan kan ik dit traject alleen maar aanraden.

  Tom Broekaert - Lokale politie Brakel - Horebeke - Maarkedal - Zwalm

 • Via de oefening van de levensspiraal en de insights-kleuren ben ik tot vaststellingen gekomen die mij kunnen aanzetten tot actie in de verdere ontwikkeling van mijn loopbaan, maar die ook bruikbaar zijn in mijn privé-leven. Om de juiste 'voetafdruk' op deze vaak complexe wereld te zetten, zijn deze verworven inzichten noodzakelijk. Maar nog belangrijker is het delen van deze inzichten onder gelijken, onder buddies en dit in alle vertrouwen.

  Tom Broekaert - Lokale politie Brakel - Horebeke - Maarkedal - Zwalm

 • Iedereen weet dat elk individu verschillend is. Maar wil je toch wat meer inzicht krijgen hoe mensen die verschillen van jezelf in elkaar zitten?
  Wil je ECHT eens in de spiegel kijken en zo met jezelf in confrontatie gaan en je eigen valkuilen ontdekken?
  Wil je weten waarom je boodschap aan je collega's/medewerkers steeds verkeerd wordt begrepen of niet overkomt?
  Dit zijn slechts enkele redenen die het volgen van het CEO traject de moeite maken. De aanpak van Pascal en Petra is gewoonweg top : beperkte theorie, veel oefeningen, hun vaak uitdagende open vragen (met een nooit geziene spontaniteit), ..... !

  Philip Van Luchene - PhiMAC Consult

 • Veerle Custers - Qonnect

 • Wil je werken aan je grenzen als leider in een veilige omgeving, dan moet je dit traject gewoon doen!

  Een groep verbinden en ons een spiegel voorhouden op 2 dagen. Knap !  Blijft nazinderen, waardoor je niet anders kan dan in actie schieten.

  De scan is aangekomen. Zo realistisch. Veel tips, modellen en vragen om concreet aan de slag te gaan. Verwondering!

  Petra en Pascal kennen hun vak, neen ze kennen mensen.

  Goede combinatie theorie en praktijk. De tijd vloog voorbij. Je zou willen doordoen.

  Tom Broekaert - Lokale Politie Brakel

 • Het is een erg leerrijke mix aan deelnemers. Petra en Pascal begeleiden de groep op een veilige, maar indien nodig bij wijlen confronterende manier. Op die manier kan je het meeste leren over jezelf, wat toch de bedoeling is tijdens het eerste jaar.

  Soms lijkt de opbouw traag te gaan of stel je jezelf de vraag waar gaat de oefening ons nu brengen? Maar als je alle remmingen/blokkades laat gaan en echt in de oefening gaat, dan ontdek je steeds weer een nieuw stukje van jouw innerlijke puzzel.

  Petra en Pascal weten om te gaan met alles dat opspringt uit de groep. Ze weten heel goed waar ze met ons naartoe willen groeien, zonder ons te bruskeren. Hoewel er mensen uit totaal verschillende werelden aanwezig zijn op deze opleiding, komt ieders werkomgeving ter sprake, maar vooral ieders beleving.

  Soms zou het misschien wat sneller kunnen, maar de ingebouwde rustigere momenten zijn broodnodig om alles te kunnen laten bezinken.

  Delphine Schelpe - PZ Brakel/Horebeke/Maarkedal/zwalm

 • Een leerrijke tweedaagse die je "je eigen ik" doet kennen en vooral ook anderen en je aantoont hoe met die anderen om te gaan.

  Andries Vansteenkiste

 • Lieve mooie mensen, wat we vrijdagavond samen hebben neergezet is van een uitzonderlijke schoonheid.
  Eeuwige dankbaarheid aan jullie allemaal (en aan mezelf :-)) hiervoor .. en tot weerziens xxxx

  Katrien De Groote, bedrijfsleider Innosens

 • Lieve Intentif maatjes en begeleiders,
  Graag bedank ik jullie van uit het diepst van mijn hart voor de weg die we samen hebben afgelegd en het moois dat we samen hebben neergezet. Het is nog maar een begin van alles wat mogelijk is voor onszelf en onze omgeving. Vrijdag was voor mij een turbulente dag, de vele energieën en boodschappen die we hebben verspreid als golven door de zaal. De impact van alle boodschappen bij mezelf. Gisteren een mooie dag in de bossen van Brakel om tot rust te komen en deze morgen wakker geworden met een ongelooflijk dankbaar gevoel en helemaal geland.

  Knuffel,
  Ridder Veer

  Veerle Custers, bedrijfsleider Qonnect

 • Wat was dat zeg…

  Echt een zeer mooie ervaring dank jullie wel, positieve vibes en dit al vanaf de aankomst ‘smorgens tot het verdwijnen ‘savonds. Laat dit alles nog maar efkes binnenkomen, ik hoop uit de grond van mijn ziel dat jullie pad verder mag bestaan uit intense belevingen waardoor je als mens kan blijven groeien en bloeien. Want als we voor één iets naar hier zijn gekomen dan is het wel om te blijven evolueren.

  Ik hou van jullie, merci voor de oprechte verbinding,
  Jasper

  Jasper Van Maele, bedrijfsleider Pure Painting

 • Het was een heel mooie avond bij Intentif.

  Het was inspirerend om het verhaal van de weg die leiders de afgelopen twee jaar hebben afgelegd in het leiderschapstraject voor KMO bedrijfsleiders te mogen horen. Elk op zijn eigen manier bracht een verhaal van professionele en vooral ook persoonlijke groei.

  Wouter D'hont - bedrijfsleider PhiMAC Consult

 • Een aangename en huiselijke omgeving die perfect aanleunt om een diepgaande opleiding op een rustige en geconcentreerde manier te volgen. Een niet te grote groep die sociaal zeer toegankelijk was/is. Zeer verrast van de resultaten hoe effectief ze aanleunen bij het zelfbeeld. De tijd die was voorzien om anderen te leren lezen, hoe gevat reageren en er met omgaan vond ik wat kort. Al begrijp ik dat een extra opleidingsdag misschien niet voor iedereen een haalbare kaart is. De opleiding was zeer aangenaam gebracht met voldoende aandacht voor de vragen en opmerkingen. De dagen zijn zeer snel gepasseerd... dat zegt al veel.

  Een betere omgeving begint bij jezelf...

  Dimitri Oosterlinck
  Bouwkantoor Danneels

  Dimitri Oosterlinck, Bouwkantoor Danneels

 • Ik ging naar de cursus, niet goed weten wat te verwachten.
  Op voorhand hadden collega's mij gezegd dat ze er zeer tevreden over waren. Maar toch blijft het "spannend" met een cursus over zelfkennis.

  Dit gaat niet enkel over theorie, methodes, ... maar het legt ook een stukje van (of een heel groot stuk) jezelf bloot. In onze groep van 8 personen kwam al snel naar boven dat er totaal verschillende profielen in de groep zaten. Sluw werden we zonder ons eigen profiel te weten met gelijkaardige profielen in een groep gezet om een case uit te werken. Achteraf, toen we elke ons profiel kregen en dit met blokjes voor ons neer zette, werd duidelijk dat iedereen verschillend is.

  Voorheen zei ik altijd: behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Dit heb ik moeten bijschaven naar: behandel een ander zoals hij/zij behandeld wil worden.

  Tim Vandael
  Komatsu

 • Ik volgde het 3 jarige leiderschapstraject Connect & Lead

  Bij de start van het 2de jaar, realiseer ik me pas hoeveel het 1ste jaar met mij (en mijn bedrijf) heeft gedaan. Een fijne vaststelling! Ik leerde in het 1e jaar mijn eigen toegevoegde waarde beter zien en mezelf hierin waarderen. Ik voel dat ik enorm gegroeid ben en dat ik binnen het bedrijf meer op de voorgrond kom.

  Tijdens het 2de jaar stel ik me tot doel om in het huidige jaar binnen ons bedrijf een open en duidelijke bedrijfscultuur neer te zetten, voelbaar voor iedereen, met een frisse blik op de toekomst.

  In de interacties vandaag voelde ik een enorme liefde, bijna tastbaar aanwezig. Overweldigend.

  Cathy Willem
  Zaakvoerder Magelaan

   

  Cathy Willem - bedrijfsleider Magelaan

 • Kristel Moulaert, algemeen directeur bij ISVAG, dat in 1975 werd opgericht als intergemeentelijke samenwerking voor afvalverwerking. Ze verbranden het restafval in een roosteroven en dat doen ze zo goed, dat de rookgassen die daarbij vrijkomen maar een fractie zijn van de toegelaten normen. Dat scheelt dus al voor het milieu. Maar, zegt ISVAG: "voorkomen is beter dan genezen. Hoe minder afval we met z’n allen produceren, hoe beter het is."

  Kristel nam deel aan het jaartraject "Hedendaags leiderschap" voor bedrijfsleiders editie 2015 en 2016 en deelt haar ervaringen:

  Getuigenis van Kristel

  In 2015 en 2016 heb ik bij Pascal en zijn team het “Leadership-programma” gevolgd. Het ganse -op momenten bijzonder intense traject-  is een echte aanrader. Je leert om bijna permanent aan introspectie te doen en dit deel te laten uitmaken van je persoonlijkheid, niet met de bedoeling om aan jezelf te gaan twijfelen, wel vanuit de overtuiging dat leidinggevenden zichzelf in vraag moeten blijven stellen.

  Je leert

  Je leert stil te staan bij wat maakt dat je op een bepaalde manier reageert en welke onmiddellijke impact dit heeft op je medewerkers. Je leert de tijd nemen om terug contact te maken met jezelf, met je medewerkers en je bedrijf.  Doorheen het traject word je getriggerd om zowel in je dagdagelijkse beslommeringen als bij het nemen van beslissingen je ratio en je buikgevoel toe te laten en deze met elkaar in evenwicht te brengen.  Belangrijk is om je denken, voelen en doen op 1 lijn te krijgen.

  De meerwaarde

  De meerwaarde van het leadership-programma zit m.i. ook in de wisselwerking tussen de verschillende ondernemers.  Door het uitwisselen van ervaringen, voorvallen, moeilijkheden waar men tegenaan loopt, leer je niet enkel jezelf te relativeren, maar steek je bovendien heel veel op. Door het delen van verhalen ontstaat er een duidelijk waarneembare verbinding tussen de deelnemers.  Het is belangrijk deze verbinding ook tot stand te brengen tussen jezelf als leidinggevende en je medewerkers.

  Kristel Moulaert
  Algemeen directeur bij ISVAG

   

  Wekt deze openhartige getuigenis jouw interesse en wens je meer te ontdekken, kom dan naar één van onze proefavonden.

  Gerelateerd artikel: Ben jij ook een stikjaloerse ondernemer?

  Kristel Moulaert, Algemeen directeur Isvag

 • De tweedaagse in het Jaartraject voor KMO bedrijfsleiders was heel boeiend en verrijkend. Het zet je ogen open om eens bij jezelf stil te staan.

  Hans Heyerick
  Zaakvoerder Colora Roeselare

  Hans Heyerick, Zaakvoerder Colora Roeselare

 • Gelukkiger zijn en maken, effcientie, rendement, meer bewust zijn ipv onbewust op automatische piloot, meer authentieke impact, uw binnenkant of ziel leren ontdekken,... het kan allemaal dankzij verbindende leiderschap. laat u inspireren, even vertragen op afzondering op zoek naar een kwetsbaardere houding voor meer emotionele verbinding.

  Peter Callant
  Callant Financial Planning

  Peter Callant, CEO Callant Financial Planning

 • Dankzij deze opleiding kijk ik door een andere bril naar de zaken, ik probeer te reageren zonder oordeel!

  Peter De Roo
  De Roo NV

  Peter De Roo, bedrijfsleider De Roo

 • “De samenwerking met Intentif dateert van 2011 en zal me altijd bijblijven. Een echte aanrader voor bedrijfsleiders en organisaties met lef, lef om jezelf te spiegelen, lef om te veranderen.

  "Enerzijds heb ik met mijn team inzicht gekregen in onze eigen blinde vlekken met een bruikbare tool als Insights. Anderzijds zorgt de bij wijlen confronterende en creatieve manier van coachen voor échte, fundamentele vooruitgang van jezelf als persoon en van het bedrijf.

  Professioneel en ingrijpend, zo kan je de samenwerking met Intentif coaches omschrijven!”

  Joost Van Driessche
  CEO
  PvO - Partners voor Ondernemers

  Joost Van den Driessche, bedrijfsleider PVO

 • Hoe je het ook draait of keert, bedrijven draaien rond mensen en Intentif legt de nadruk op een zachte en mensgerichte manier van leidinggeven.

  Als bedrijfsleider sta je nergens zonder je team. Je bent dan ook steeds alert dat je je team aanvoelt en ‘juist' coacht. Je denkt ook dat je dat je dit ‘uitstekend' doet. Weinig bedrijfsleiders hebben last van een te klein ego. En dan kwam Pascal... Mijn team (waar ik duidelijk deel van uitmaak) is nu een Team en zal een TEAM worden. Het terugverdieneffect is onmiddellijk en blijft duren. Eén van de betere investeringen die ik ooit heb gedaan en die ik nog zal doen.

  In onze gedrevenheid als leider zitten angsten en dit is meer dan oké! Intentif leerde me om me kwetsbaar op te stellen en om zo in interactie te gaan met m'n team.  Ik zou Intentif aanraden bij elk bedrijf dat problemen heeft met zijn team...

  Michel Schrijvers
  CEO bij First-It

  Michel Schrijvers, CEO First-IT

 • We weten dat zelfs in de bouwwereld communicatie / samenwerken / mensgerichtheid / mensenkennis belangrijk is. We hechten er nog te weinig belang aan omdat we daar niet alle dagen mee bezig zijn. Dankzij jullie opleiding hebben we ons kunnen verdiepen in deze toch belangrijke tak ivm zakendoen en/of samenwerken. Waarvoor dank !!!

  Andy De Pestel, De Roo

 • Ik ken Intentif al een heel aantal jaren.
  Hun unieke zorgzame aanpak raakt heel diep.
  Altijd slaagt Intentif erin op een zorgzame manier de beoogde verandering te realiseren, met oog voor de organisatie, het proces, de doelstellingen, maar ook en vooral met oog en hart voor de mensen die het uiteindelijk moeten realiseren.

  Martine Derde
  Directeur Woonzorgcentrum - Interim Manager

  Martine Derde, Directeur Woonzorgcentrum

 • I have met Pascal at a training "People Management", and I have to admit that I was immediately impressed by his open and loyal personality. Pascal is a 100% no-nonsense coach. Absolutely passionate about his job, can inspire a whole "group of individuals" to transform into "a solid group", and is exact & honest in pinpointing people's strengths & opportunties. He has the great ability to provide constructive feedback which is "ready to pick up", which is a key point in his job as a career coach. I would like to highly recommend Pascal to anybody who is looking for a driven professional, who is getting the best out of every group beneath his wings.

  Kristof De Schepper
  Manager Quality & Customer Experience at Worldline Global

 • Dit "Manager to Leader" traject is een opleiding die op een bijzondere manier inzichten geeft en mogelijkheden aanbiedt om als leidinggevende successen te boeken in uw contacten met medewerkers, leveranciers, partners, ...

  Annemie Pieters, Medezaakvoerder Colora Brugge

 • CEO-opleiding bij Intentif: een aanrader! Verrassend, confronterend, opbouwend maar ook buitengewoon leuk!

  Kristel Moulaert, ISVAG

over de in-company trajecten

 • Het traject met Intentif was intens.

  Een aantal jaar terug werden wijzigingen doorgevoerd en zijn medewerkers uit de organisatie een leidinggevende rol gaan opnemen. Dat ging niet vanzelfsprekend.  Accountability, Empowerment, Going the extra mile, … spelen hierin een cruciale rol.

  Pascal hield iedereen een spiegel voor en zorgde ervoor dat de mensen bewust werden van hun gedrag. Dankzij het traject kwam iedereen tot nieuwe inzichten, over zichzelf, elkaar en de organisatie. Dankzij de nieuwe inzichten zijn we, op professioneel vlak, enorm gegroeid. Iedereen staat veel meer in verbinding met elkaar en durft de uitdaging met elkaar aan te gaan.

  De teams houden elkaar een spiegel voor.  Op die manier proberen we verandering te brengen in de organisatie om onze teams de volgende stappen te laten zetten. Om ook hen te laten groeien terwijl we in verbinding blijven met elkaar. De verandering die we samen met Intentif ingezet hebben, is voelbaar in de organisatie en daarvoor zijn we enorm dankbaar.

  “Great leaders find ways to connect with their people and help them fulfill their potential.”
  - Steven J. Stowell -

 • I have participated to a workshop with Intentif and I have to say that this training helped me so much to understand myself, and my preferences in worklife. I already knew some things, but the workshop helped me put some words on what I like to do in my everyday tasks, and wy I find some fun and easy sometimes, and why I find some difficulties other times.
  Now, I really want to do my best to spend more time on tasks where I have strengths and delegate the others where it needs more efforts to enhance my performance at work !

  Beverley KOBA - Key-Account Manager BONG

 • Tijdens een business coaching deelde Patrick spontaan zijn inzicht:

  "Uit de trainingen en coachings weten we dat we allemaal vanuit andere invalshoeken kunnen kijken, dan laat je dat ook toe. Zodat iedereen zichzelf kan zijn en een unieke bijdrage leveren aan het team. Recent werd het team versterkt door 2 nieuwe collega's en hun enthousiasme heeft een positief effect op de ervaren collega's.

  Ik stel vast dat we opener zijn in overleg met elkaar. We geven ook veel meer en beter feedback aan elkaar. Veel bevestigende feedback en dat brengt het team in een energieke vibe! Alles wat aandacht krijgt groeit"

  Patrick Dirickx - Branch Manager Anticimex

 • Met ons team hebben we groepssessies en individuele sessies achter de rug. We zijn hierdoor als mens gegroeid en als team hechter geworden. We benoemen de dingen bij naam maar geven even goed complimenten en hierdoor worden we beter. Verder zie ik dat onze mensen op hun beurt aangeleerde methodes toepassen en gebruiken naar hun teamleden.

  en voor alle duidelijkheid; er wordt ook gelachen tijdens onze sessies !

  Om af te sluiten met een reclame quote (van Orange) : the future 's bright !

  Bedankt voor de begeleiding !!

  Filip Waegeman - Branch Manager Anticimex

 • De manier van opleidingen van Intentif is compleet anders. Ik heb al veel cursussen gevolgd in de 20 jaar dat ik manager ben. Bij Intentif is het absoluut niet schools. Er zijn veel meer groepsdiscussies en oefeningen toegepast op concrete situaties uit de praktijk.

 • Hey Petra en Pascal,

  Bij deze zou ik jullie graag bedanken voor alles wat jullie ons geleerd hebben. Toen jullie vroegen hoe ik naar huis ging vrijdagavond heb ik er niet aan gedacht om dit te doen, gemiste kans.

  De tweedaagse trainingen waren voor mij persoonlijk heel vermoeiend maar ik heb er heel veel uit geleerd. Jullie hebben mij eerst doen inzien dat ik eigenlijk toch niet zo goed bezig was als ik dacht en daarna de tools gegeven om beter te leren samenwerken met en een betere leidinggevende te worden voor mijn team. Zonder wat jullie mij geleerd hebben zou dit besef pas veel later zijn gekomen en zou ik niet goed geweten hebben wat ik er kon aan doen.

  Waar ik een beetje voor vreesde was dat de evolutie die ik bij mijn team zag slechts tijdelijk zou zijn. Maar, integendeel, de samenwerking blijft veel vlotter verlopen en we halen onze doelstellingen nu wel, ook op momenten dat ik zelf niet op kantoor ben. Het doet deugd om dat te zien en ik spreek dat nu ook meer uit. Dit is voor mij een bevestiging dat we samen op goede weg zijn.

  Het is goed mogelijk dat jullie mijn hele leven veranderd hebben. Zonder jullie sessies zou ik nu misschien al niet meer bij mijn huidige werkgever gewerkt hebben, ik zou ooit het gevoel gekregen hebben dat ik faalde als leidinggevende en opgegeven hebben. Nu heb ik het gevoel dat ik een goede basis heb meegekregen om te kunnen groeien in een leidinggevende functie in een bedrijf.

  Bedankt!

  Robin L.

  Robin L

 • Ik heb zelf de Insights Discovery vragenlijst ingevuld en dit geeft een uniek en waarheidsgetrouw beeld van jezelf. Als je dit af en toe eens opnieuw leest ben je alert waar je goeie/sterke punten zitten en wat je minder goeie/zwakke punten zitten. Dit help je goed op weg om samen te werken met je team, maar ook voor je zelfontwikkeling.

  Julie Stragier - Anticimex

  Julie Stragier - Anticimex

 • Je pense que cette cession ne devrait pas être limité aux managers.
  il serait vraiment très utile dans des services comme les nôtres ou la tension est quotidienne.
  Il faudrait pouvoir avoir une cession peut-être pas aussi complète mais justement de pouvoir communiquer avec ces collègues, comprendre les réactions des autres et pouvoir améliorer nos relations.
  Se rendre compte ce que l'autre peut ressentir ou comprendre.

  Angélique Allard - Anticimex

 • On ne se connaît pas assez soi-même ! Se connaître soi-même permet de s'améliorer à tout niveau.

  Anne-Catherine Vidrequin - Anticimex

 • Le vivre et le travailler ensemble n'est vraiment pas évident. Nous sommes tous différents avec nos qualités et nos défauts. A partir du moment où nous comprenons nos différences et nos visions différentes sur certaines choses, nous devenons plus tolérants et ne pouvons que mieux collaborer. La différence devient alors notre force.

  Laurence Meylemans - Anticimex

 • Great and informative. This training will help you to note your own shortcomings and approach people the way they want to be treated. Certainly a great sales tool!

  Yolande Schmidt - Atlas Copco Rental

 • het insights-model brengt een positief beeld van elke leidinggevende. Het legt de nadruk op de sterke kanten en heeft aandacht voor de valkuilen. Het was fascinerend om te lezen hoe "griezelig correct" de evaluatie was op basis van de online vragenlijsten... echt een spiegel!

  Jan Van Beirendonck - AZRivierenland

 • Een bestaande structuur berust op gewoontes.
  Gewoontes kunnen doorbroken worden wanneer de structuur ontleed wordt.
  Intentif opende mijn ogen om onze bestaande structuur vanuit vogelperspectief te bekijken.
  Doorheen de sessies en intervisies vond ik een structuur van leidinggeven die mij als leidinggevende het best ligt (ken jezelf) en die effectief is om mijn medewerkers te blijven motiveren.

  Els Eeraerts - AZRivierenland

 • It is the training you didn't know you needed to grow in your professional career.

 • The session's content was very structured and with Pascal there was never a dull moment. Most importantly, no two sessions were the same and each session was designed to bring in a new learning experience. Pascal is very thorough, precise and a master of his art. He guided everyone to open up while there was absolutely no conflict after the discussion but more understanding as he analyzed the root cause of the issue and suggestions on how we can work on it. The sessions were nothing like "death-by-power-point" instead the session was all about us getting involved. The communication was always two-ways which was great! My takeaways from this session is going to help me not just short term but in the future when I climb up to become a manager someday!

 • I had several similar trainings before, but this one is more interactive. The questions are leading to positive feed back and limits negative behavior/ interactions.

 • If you are looking to transform your team and bring your team to the next level, look into this program. You will learn things about yourself and your colleagues that will help facilitate an inspiring and welcoming team spirit. I will be forever grateful for the lessons that I learned during this two day program. It is not a cost, but an investment for your organization and yourself.

  After this program, I left motivated and enthusiastic about the team I work with and blessed to have had this opportunity.

  Pascal is a beautiful person, he really is a fantastic trainer with a big heart for what he does. He has gained my trust and respect for what he does.

  The Intentif team has earned my highest recommendation.

 • formation très intéressante. Elle nous permet d'apprendre beaucoup sur nous et sur les autres pour nous amener à communiquer de la meilleure façon possible au sein de l'entreprise. Les formateurs sont très attentifs et l'écoute mais n'hésite pas à nous dire les choses clairement si besoin. Belle expérience.

  Corinne Califice – Anticimex

 • Inspirerende opleiding gehad waarmee je in de praktijk zeker aan de slag kan gaan!

  Lander Scholliers - Anticimex

 • Het is echt de moeite waard om een methode als deze te verankeren in een organisatie. Ik heb het gevoel dat het veel gemakkelijker is om over sommige dingen te praten en heb de indruk dat er meer waardering voor mekaar is tussen de medewerkers, nu we mekaar wat beter begrijpen. Dank u!

  Kris Van Bosstraeten - Atlas Copco Portable

 • Pascal en Petra halen in hun sessie de meerwaarde uit jezelf en uit het team waarvan je deel uit maakt. Dit doen ze op een veilige manier zonder lief te zijn, dwz ze zeggen je waar nodig ook waar je groeipunten liggen en durven die te benoemen (als individu en als groep). Geeft goesting om aan de slag mee te gaan !!

  Filip Waegeman - Anticimex

 • Een schitterende opleiding!
  Heel straf dat de coach eigenlijk voor een eerste ontmoeting een zeer groot deel van ons karakter al kent.
  Ik adviseer dit iedereen aan die zichzelf en zijn collega's/vennoten beter wil leren kennen.
  Dit is een goede basis om mee te nemen in onze toekomstige vergaderingen

  Tom D'Hondt - Arko

 • Als met het verhaal van de ijsberg hebben we van elkaar leren zien wat onder het oppervlak zit. Dit is een gigantische meerwaarde om beter samen te werken en te begrijpen waardoor conflicten ontstaan. Met een verse lei en kennis ga je hierna graag terug aan het werk.

  Alex Laureyns
  Zaakvoerder RAL

  alex Laureyns - RAL

 • Uitstekende training waarin Pascal en Petra ons als team en individu hebben begeleid om ons functioneren (dat van onszelf en dat van ons als team) beter te begrijpen. We kregen eerlijke feedback over onze kwaliteiten en valkuilen en concrete tips om daarmee aan de slag te gaan. Verder kregen we hulpmiddelen aangereikt om onze organisatie te verbeteren en daardoor meer team te zijn EN betere resultaten neer te zetten. Top begeleiding = top opleiding !

  FILIP WAEGEMAN - Anticimex

 • Dit is een meerwaarde voor uzelf zowel professioneel als privé. Deze begeleiding kan je naar een hoger niveau tillen.

  John Verfaillie - Arko

 • De vorige modules van het leiderschapstraject hebben mij vooral veel inzicht doen krijgen in mezelf. Wat ik sindsdien vooral doe is veel reflecteren. Niet alleen over mezelf, maar ook als ik problemen hoor of zie bij anderen, denk ik hierover na en hoe ik het zou aanpakken. En dat helpt écht om zo de dingen anders aan te pakken dan je normaal gezien zou doen. Je probeert écht te stretchen.

  Vorig jaar echter, net voor ik stopte om in zwangerschapsverlof te gaan, had ik het moeilijk. Mijn thesis lukte niet echt, ik was voor de tweede keer zwanger en ik wist niet of ik mijn job als hoofdverpleegkundige nog wel wou blijven uitoefenen. En dat was mijn ploeg ook niet ontgaan. Bij mijn terugkomst in februari dit jaar voelde ik mij veel beter, ik had ondertussen toch mijn eindwerk behaald, en heb ik mijn ploeg ook samen geroepen. Zij vertelden mij dat ze dachten dat ik hen in de steek had gelaten. Dit was echter niet het geval heb ik hen op het hart gedrukt want ik voelde alsof ik mezelf in de steek had gelaten.

  Wendy Van Den Bossche - AZRivierenland

 • Binnen een professioneel kader en onder dito begeleiding kunnen inhoudelijke punten besproken worden waarbij alle partijen gerespecteerd worden.

  Koen VANHOUTTE - Gadus

 • Bonne séance de découverte des uns et des autres. Des profils qui me semblent assez justes. C'est à nous désormais de creuser le sujet, de mettre en pratique les premières techniques transmises et de les compléter par d'autres si nécessaire.

  Olivier Miniailo - BINTG ICT

 • Wij waren een team dat door diverse omstandigheden elkaar uit het oog verloor.
  Tijdens een tweedaagse hebben ze ons laten inzien dat de krachten nog in ons team zitten en dat we die wel terug kunnen bundelen.
  Nu is er voor ons wel nog werk aan de winkel, maar dat zien we wel zitten!
  Bedankt ?

  Caroline Van Loo - RAL

 • Ik heb dankzij deze training mezelf beter leren kennen en begrijpen, gedrag dat ik zelf stel beter te kunnen plaatsen, en geleerd dat mijn boodschap of de manier waarop ik ze breng door anderen soms anders kan worden gepercipieerd. Tenslotte heb ik ook tools aangereikt gekregen om hier beter op in te kunnen spelen. Het was voor mij dus een zeer waardevolle ervaring. Bedankt!

  WIM VANGOIDSENHOVEN - Anticimex

 • Interessante sessie waarbij je je collega's beter leert kennen, en kan inschatten hoe je hen beter kan benaderen en daardoor efficiënter communiceert.

  Bert Vandaele - Atlas Copco Portable

 • De snelheid waarmee Pascal een gesloten groep openlijk aan het praten krijgt is bewonderenswaardig.

  Mohamed Loutfi - Isvag

 • If you want to build a team, Insights is one of the cornerstones to align team members, understand each other better and in the end drive a team to the next level. A team can only work if the gears are lubricated. Insight is the perfect oil !

  Guy Stevens - Atlas Copco Portable

 • Deze sessie is zeker de moeite waard. Het heeft met zekerheid invloed op het werken van het team: het leren onderbouwde feedback te geven aan elkaar, leren dat andere mensen (personen met andere kleuren) anders zouden/zullen reageren dan je soms verwacht omwille van hun persoonlijkheid, leren hoe je dan werkelijk de afstand moet overbruggen tussen u en een tegengesteld persoon,... En geeft dus niet enkel een grote meerwaarde voor het team maar ook voor jou als persoon.

  Billie Kerremans - Atlas Copco Portable

 • Tijdens deze module kwam alles samen waarmee we vooraf bezig waren. De voorkeur kleuren en de valkuilen kregen een plaats in deze leiderschap dag. Met deze bagage kunnen we aan de slag om medewerkers optimaal te laten functioneren, coachen of sturen tijdens hun taken ongeacht hun bekwaamheid en engagement. Deze module is het effectieve startschot om de sturingscyclus daadwerkelijk toe te passen. En... er is maar één doel die je voor ogen moet houden: datgene wat je zelf vooropstelt.

  Veronique Maes - AZRivierenland

 • Zeer goede begeleiding met een juist aanvoelen van de gevoeligheden. Bovendien werd sturing gegeven om alles op tafel te laten komen.

  Bart Van Bree - AZRivierenland

 • Heel fijn om dit samen met ons team te doen. Er waren niet te veel slides waardoor er meer ruimte was voor interactie. Info was ook right to the point en niet te veel theorie.

  Sabine Jacobs - Atlas Copco Portable

 • Wil je als leidinggevende beter begrijpen wat er misloopt in je werk? Wil je een theorie leren die je houvast geeft in het dagelijks werk en die je ook praktische tools geeft? In deze opleiding leer je het allemaal!

  Ik vind dat er een goed evenwicht was tussen de theoretische uitleg en het zelf aan het werk gaan. Ik ben ook superblij dat ik nu weet wat er verwacht wordt van mij als leider, waar SJK naar toe wil evolueren. Ik vind het ook goed dat we zelf mochten nadenken over doelen die we kunnen stellen aan onszelf én hoe we dit kunnen aanpakken.

  Petra kon op alle moeilijke vragen antwoorden. Zij had een duidelijke, logisch opgebouwde structuur voor de dag en bewaakte die ook vriendelijk. Ik kan nu echt aan de slag in de praktijk met wat ik die dag geleerd heb. Ik vond het ook heel goed dat we voor verschillende opdrachten samen moesten werken. Hierdoor heb ik meer leiders ontmoet en kunnen we elkaar blijven inspireren.

   

  Karin Van Eetvelt - AZRivierenland

 • Heel goed en belangrijke meerwaarde dat dit uiteindelijk toespitste op 'borging van vereisten en acties'.
  De puzzel valt in elkaar. Ook stilstaan bij weerstand en regressie is erg waardevol.

  Het hele leiderschapstraject was absoluut de moeite waard ! vanuit mijn rol als vormingscoördinator zal ik ernaar streven om in de toekomst 1-2 dagen /per jaar 'terugkomdagen/coaching/intervisies' van dit traject te verdedigen.

  Joke Bosschaert - AZRivierenland

 • Fijn om de opleiding te hervatten. Het is reeds 1 jaar geleden en deze materie heeft toch 'onderhoud en herhaling' nodig. Er werd voldoende aandacht besteed aan opfrissing en toepassing van de 4 kleuren. Actief groepswerk was zeker aanwezig.

  Goede structuur, goede time planning, toffe aanpak

  Veronique Maes - AZRivierenland

 • Heel leerrijk en zeer goed opgebouwd!

  Heel leuk en op spelende wijze. Veel vage opdrachten waar pas later de betekenis achter duidelijk werd, waren een leuke meerwaarde in het proces. Op het einde was het heel duidelijk hoe het opgebouwd was. Heel veel leuke opdrachten, die weergaven hoe keuzes in het werkleven gemaakt worden.

  Petra wist goed hoe het aan te pakken en het tempo van de dag was gericht op de groep. Alles was goed gevuld zonder het gevoel te hebben te moeten haasten.

   

  Robbe Mutert - Atlas Copco Portable

 • Het was een zeer intensieve sessie waar er vele onderwerpen aan bod kwamen en waar we toch vaak onszelf in vraag moesten stellen. Ik heb daar toch uit geleerd op welke domeinen ik in de toekomst meer moet trachten te stretchen om te voldoen aan de verwachtingen van SJK. Zeer belangrijk en interessant was te weten te komen wat het MT van SJK van ons, als leidinggevenden, verwacht.

  Petra was zoals steeds goed voorbereid, hield de tijd in het oog, hielp ons waar nodig en wist zeer duidelijk wat ze met de sessie naar toe wou en wat ze wou bereiken.

  Cathy De Visscher - AZRivierenland

 • Zeer interessant om eens stil te staan bij deze materie. Het is een enorme meerwaarde te weten dat niet alle mensen denken en handelen op dezelfde manier. Het werd duidelijk dat elke kleur voordelen en nadelen heeft. De begeleider zorgde ervoor dat iedereen aan bod kwam. Hij kende zijn materie ten volle 100 procent en gaf uitleg met veel praktische voorbeelden. Geen té hoog tempo zodat iedereen kon volgen en dat de materie kon bezinken. Niet aframmelen van powerpoint sheets... Deze opleiding moeten we bewuster en nauwgezet toepassen in de praktijk en opvolgen bijvoorbeeld tijdens een nieuw project.

  Peter Helsen - Atlas Copco Portable

 • De sessie wordt gebracht door een ervaren lesgever die weet te boeien. De sessie biedt goede instrumenten én tijd voor zelfreflectie waardoor je je eigen gedrag en dat van anderen leert onderkennen in verscheidene situaties. Alsook worden er tools aangereikt om communicatie met andere personen en karakters te verbeteren.

  Patrick Van den Bosch - Atlas Copco Portable

 • Pascal weet door zijn kennis, rust en kalmte een individu en groepen steeds aan het denken te zetten.

  Antwoorden op vragen geeft hij nooit rechtstreeks, maar hij weet altijd te repliceren met gerichte vragen die je automatisch naar een antwoord leiden, een kracht op zich. Ik zou Pascal zeker aanraden aan teams en personen die zowel op persoonlijk als professioneel vlak streven naar meer effectiviteit.

  Stijn Schrijvers, Digipoint

 • Luc Lammens, CEO van Centric Belgium beschreef de samenwerking met Intentif in Antwerpen Manager 53, alvolgt:

  Luc Lammens - CEO Centric Belgium

 • Deze training heeft mij doen inzien hoe ik ben als persoon op het werk. Veel van mijn collega's waren verschoten van mijn kleurenvolgorde, waardoor ze rekening begonnen te houden met hoe ze mij aanspraken. Verder biedt Intentif jou een mooie verslag over je eigen, waarin je onder anderen je "blinde vlekken" kan zien. Zo krijg je inzicht hoe je onbewust jezelf of anderen negatief of positief beïnvloedt. Zeker een aanbeveling!

  Bogdan Marinus
  Kwaliteitsingenieur
  Atlas Copco Portable Energy

 • Atlas Copco is als organisatie enorm prestatiegericht, en heeft een bijzonder trouwe werknemerspopulatie. ‘Ik werk zelf sinds 2011 voor Atlas Copco en heb in die periode al aan meerdere ‘bazen’ gerapporteerd. Doorgaans is de ‘doorlooptijd’ van president, senior en middle management in mijn bedrijf 3 tot 5 jaar.' Zoveel veranderingen na elkaar slikken, is niet altijd evident. Nieuwe bazen nieuwe wetten, en dus elke keer een nieuwe leiderschapsstijl. Dat zorgt er echter ook voor dat de organisatie steeds opnieuw op scherp wordt gesteld. Een uitdaging die niet beperkt blijft tot de managementstoelen.

  ‘Door het snelle ritme van die veranderingen, is het cruciaal vanuit HR te bewaken dat de medewerkers dit ritme blijven volgen. Want niet enkel de top roteert snel.

  Aangezien bij een sterke interne mobiliteit ook de samenstelling binnen elk team constant wijzigt, moeten we daar wel mee aan de slag. Die vele HR-uitdagingen indachtig, nam ik in 2015 Pascal De Veirman van Intentif onder de arm. De focus van Intentif op leiderschapstrajecten én heldere communicatie, maakte dat we ons vrij snel goed voelden bij Intentif.

  Constante verandering binnen een organisatie maakt immers ook dat je heel de tijd moet inzetten op nieuwe teamvorming en het afstemmen van de violen. Want zelfs een goed afgestemde viool kan in no time ferm ontregeld worden - en dat klinkt enorm vals'.

  ‘Intussen kozen we voor twee verschillende trajecten bij Intentif,’ vervolgt hij, ‘omdat we in twee divisies andere noden hadden. In de portable energy divisie in Antwerpen startte het traject rond persoonlijkheidsontwikkeling en leiderschap. Elke leidinggevende, van top tot teamleader, werd uitgedaagd zichzelf beter te leren kennen en zijn stijl van leidinggeven in overeenstemming te brengen met zijn persoonlijkheid. ‘Daarbij
  maakten we gebruik van het kleurenmodel van Insights. Dat gaf ons de gemeenschappelijke taal om met elkaar in dialoog te gaan op een ontwapenende en laagdrempelige manier. Het maakte ons ook bewust van de overkill aan bepaalde favoriete stijlen die aanwezig zijn en legde enkele blinde vlekken bloot.’

  ‘Daarnaast startten we bij de service divisie een traject op. De uitdagingen zaten daar vooral op geografisch vlak, omdat het middle management vanuit verschillende landen opereert. Dankzij Intentif leerden zij met elkaar spreken en elkaar waarderen - ondanks of dankzij de culturele en fysiek grote verscheidenheid waarmee ze worden geconfronteerd. Mensen uit Spanje, VS, China, Zweden zitten allemaal in hetzelfde team, maar werkten amper samen. Iedereen deed zijn ding, en deed dat afzonderlijk goed, alleen was er geen onderlinge afstemming en verwantschap. Intervisie en leren van elkaar kan in zo’n context nochtans zo’n grote troef zijn. Welnu, samen met Intentif hebben we de kracht daarvan geïntroduceerd.’

  Tom Lievens
  Atlas Copco Vice-President
   van twee divisies en de bijhorende ondersteunende business area

  Tom Lievens, Vice-President Atlas Copco

 • Iedereen op de arbeidsmarkt zou de kans moeten krijgen dit te volgen. In het begin van de loopbaan kan deze opleiding reeds nuttig zijn, maar zeker ook verder. De arbeidsmarkt evolueert maar ook iedere werknemer komt andere mogelijkheden/moeilijkheden tegen tijdens zijn loopbaan.

  Hilde Linskens
  Icelandic Gadus

 • Mijn ervaring met Intentif : To the point bespreking van de interne werking, met onmiddellijk bruikbare tips voor verbetering, die dankzij de juist begeleiding door de eigen medewerkers naar voren werden gebracht. Daardoor was iedereen betrokken en had zin in de verandering...

  Geen enkel moeilijk onderwerp werd uit de weg gegaan. Mede dankzij de juiste begeleiding werd alles bespreekbaar op een gemoedelijke, open manier. Positieve ervaring die een "yes we can" gevoel aan de groep gegeven heeft.

  Lucrèce Noben
  Publicarto

 • Ik heb een zalig gevoel van voldoening na onze teamdag. Ik heb de gewoonte me zelf verantwoordelijk te voelen voor onze uitdagingen. Ik vind dat ik het dan zelf moet kunnen oplossen en neem snel actie. Nu vraag ik me enkel af waarom ik al niet veel eerder besliste om ons te laten bijstaan en zo een teammoment te plannen samen met het team. Het brengt me en ons zo veel. Ik zie het team initiatieven nemen en dat doet me zo veel plezier. We begrijpen elkaar beter en mogelijk gaan we elkaar nu ook meer aanvullen? Ik hoop deze nieuwe samenwerkingsvorm te behouden en ga de gemaakte afspraken goed opvolgen zodat we hiervan vertrekkend verder blijven groeien.

  Sonia Vermeire
  Managing director
  Publicarto

  Sonia Vermeire, Managing director Publicarto

 • Dit was een heel interessante opleiding om samen met je collega's te doen . Je leert jezelf beter kennen maar ook je collega's . Je krijgt meer en beter inzicht hoe je moet omgaan met elkaar , of waarom sommige collega's op een bepaalde manier reageren in bepaalde situaties . Zeker een aanrader !

  Karine Rosseel
  Atlas Copco Portable Energy

 • Pascal is an excellent coach. I was amazed to see how fast he got everyone in the group involved in the training process. He created an atmosphere of trust, so everyone just naturally opened up without holding back.

  Filip Schellekens
  SVT Engineer at Devoteam Belgium

 • Onze instelling heeft gekozen voor een leiderschapstraject met groeistappen. Dit is een ideaal traject om de materie te verbinden in je eigen werkplek en organisatie. Door enorm gemotiveerde Intentif coachers wordt elke terugkomdag een uitdagend leermoment. Deze prachtige begeleiding garandeert de stimulatie in je eigen groeiproces.

  Veronique Maes
  Sint Jozef kliniek

 • Beste Pascal, Tof hoe je de soms moeilijke intercollegiale relaties (met contraproductieve effecten) van een managementteam op een respectvolle manier bloot legt en hieruit leer- en verbeterpunten naar voor brengt.

  Bart Maes
  Regio Manager VAB-rijschool

 • Er word je een spiegel voorgehouden waardoor je soms schrikt omdat je je niet bewust bent dat je zo bent of zo overkomt.

  Anja Huysmans
  Hoofdverpleegkundige CSA at Sint-Jozefkliniek Bornem & Willebroek

 • Deze uiteenzetting gaf mij veel concreter inzicht in mezelf en mijn collega's. Het belang van het inter-relationeel werd benadrukt en de uit te werken groepsopdrachten waren een duidelijke reflectie van wat we in theorie hadden gezien. Ik vond het heel belangrijk dat er benadrukt werd dat gedrag niet goed of fout is. Onbevooroordeeld. Ik heb de nieuwe inzichten al kort aan bod laten komen in mijn dienstvergadering en er was veel interesse voor het onderwerp.

  Ingeborg Stevens
  Sint Jozef Kliniek

 • We hebben een interessante tweedaagse in de Vlaamse Ardennen achter de rug. Mooie locatie die leent tot openheid binnen het team. De lesgevers durven zaken benoemen die tijdens de gewone werkdagen weinig aan bod komen. Op naar de volgende module!

  Ellen De Vos
  Sint Jozef Kliniek

 • Ik vond de opstart tweedaagse enorm aangepast aan onze groep. Heb hier en daar bijna tranen in de ogen zien komen, dit betekent dat het een diepgaande training is. Voel na 1 dag werken al dat mensen heel veel zaken die afgesproken zijn al toepassen. Het heeft vele mensen op een andere manier naar zichzelf doen kijken. Ook met onze IT collega's die dit traject gevolgd hebben is er veel meer "positieve" interactie.

  Deze opleiding is als team belangrijk om te weten wat het voorkeurs handelen is van jezelf alsook je team members. Het bevestigde m'n intuïtieve aanvoelen, en schept duidelijkheid waar twijfel was. De cohesie in de groep vergroot. Wat leerrijk is als team verantwoordelijken is het begrijpen waarom mensen op een bepaalde manier handelen, beter of slechter geschikt zijn voor bepaalde taken, waar extra support nodig is. Ook naar aanwervingen toe is het interessant om je team qua persoonlijkheden complementair te maken, en niet alleen qua inhoud.

  Virgien Deconinck
  Beaulieu International Group

 • Intentif heeft op een praktijkgerichte manier mij inzicht gegeven in hoe collega's van nature denken en handelen. Sommige collega's hebben meer info nodig dan andere. Dit help bij het voorbereiden van vergaderingen om deze efficiënter te laten verlopen of goed op te schieten met collega's. Dit verhoogt ook de efficiëntie. Ik zou het aanraden voor alle teams. Je ziet je collega's op een andere manier waardoor je op elkaar afgestemd geraakt en het werk anders gaat verdelen.

  David Van Hauthem
  Beaulieu International Group

 • Dankzij deze opleiding kijk ik door een andere bril naar de zaken, ik probeer te reageren zonder oordeel!

  Peter De Roo
  De Roo NV

  Peter De Roo, bedrijfsleider De Roo

 • De afgelopen 2 dagen hebben me weer veel bijgebracht. Niet alleen bij mezelf maar ook over het inzicht tov mijn collega's.
  Onze contacten blijven steeds boeiend, vernieuwend, leerrijk,.... Telkens weer herontdek ik mijzelf.
  Wat me nog meer voldoening heeft gegeven, is de openheid van heel ons team. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat de afgelopen sessie onze samenwerking, collegialiteit en vriendschap als Solution Business team ten goede zal komen. En het allerbelangrijkste, er is niets goed of fout, eender welke kleur je hebt of waar je voorkeur naar uitgaat. Het komt erop aan om het beste in ons te benutten en elkaar te steunen en helpen in onze mindere vaardigheden. Alvast bedankt voor de begeleiding, omkadering, omgeving,....

  Eddy Leinders
  Komatsu Europe International

 • "Pascal's way of working is one in which you feel relaxed. He brings the best in you to the top by going deep into yourself. He's an expert in what he does and combines this with the necessary portion of humor."

  Tom Ketels
  CRH

 • “De samenwerking met Intentif dateert van 2011 en zal me altijd bijblijven. Een echte aanrader voor bedrijfsleiders en organisaties met lef, lef om jezelf te spiegelen, lef om te veranderen.

  "Enerzijds heb ik met mijn team inzicht gekregen in onze eigen blinde vlekken met een bruikbare tool als Insights. Anderzijds zorgt de bij wijlen confronterende en creatieve manier van coachen voor échte, fundamentele vooruitgang van jezelf als persoon en van het bedrijf.

  Professioneel en ingrijpend, zo kan je de samenwerking met Intentif coaches omschrijven!”

  Joost Van Driessche
  CEO
  PvO - Partners voor Ondernemers

  Joost Van den Driessche, bedrijfsleider PVO

 • De gastvrijheid en begeleiding van het voltallige team was top. De persoonlijke analyse is verhelderend, tastbaar en heel waardevol, waarvoor dank.

  Pascal Standaert
  NV De Roo - Deinze

   

 • Pascal is heel goed in het bewegen van groepen ! Kan dingen los maken bij de mensen.

  Kristel Ignoul
  CRH

 • Hoe je het ook draait of keert, bedrijven draaien rond mensen en Intentif legt de nadruk op een zachte en mensgerichte manier van leidinggeven.

  Als bedrijfsleider sta je nergens zonder je team. Je bent dan ook steeds alert dat je je team aanvoelt en ‘juist' coacht. Je denkt ook dat je dat je dit ‘uitstekend' doet. Weinig bedrijfsleiders hebben last van een te klein ego. En dan kwam Pascal... Mijn team (waar ik duidelijk deel van uitmaak) is nu een Team en zal een TEAM worden. Het terugverdieneffect is onmiddellijk en blijft duren. Eén van de betere investeringen die ik ooit heb gedaan en die ik nog zal doen.

  In onze gedrevenheid als leider zitten angsten en dit is meer dan oké! Intentif leerde me om me kwetsbaar op te stellen en om zo in interactie te gaan met m'n team.  Ik zou Intentif aanraden bij elk bedrijf dat problemen heeft met zijn team...

  Michel Schrijvers
  CEO bij First-It

  Michel Schrijvers, CEO First-IT

 • We weten dat zelfs in de bouwwereld communicatie / samenwerken / mensgerichtheid / mensenkennis belangrijk is. We hechten er nog te weinig belang aan omdat we daar niet alle dagen mee bezig zijn. Dankzij jullie opleiding hebben we ons kunnen verdiepen in deze toch belangrijke tak ivm zakendoen en/of samenwerken. Waarvoor dank !!!

  Andy De Pestel, De Roo

 • "Intentif really stimulate personal growth! The coachings are super! Intense and rich. The trainings create a bond between colleagues fully based on trust. A unique experience that can not be translated into words, a for months afterwards lasting impression. A big thank you to the Intentif team because they all are people with a lot of experience, they're all different and every time making me a richer person."

  Nadia Vermeesen
  Application Specialist

  Roche Diagnostics Belgium

 • Ik ken Intentif al een heel aantal jaren.
  Hun unieke zorgzame aanpak raakt heel diep.
  Altijd slaagt Intentif erin op een zorgzame manier de beoogde verandering te realiseren, met oog voor de organisatie, het proces, de doelstellingen, maar ook en vooral met oog en hart voor de mensen die het uiteindelijk moeten realiseren.

  Martine Derde
  Directeur Woonzorgcentrum - Interim Manager

  Martine Derde, Directeur Woonzorgcentrum

 • Boeiende sessie, jezelf en je collega's opnieuw leren kennen !

  Carine Verbrugghe
  Atlas Copco CRS

 • Interessante sessie , ik ben benieuwd naar het vervolg. Praktische tips gekregen die ik zeker kan gebruiken om m'n gedrag zowel privé als op werk aan te passen.

  Gerdy Deloddere
  Vangansewinkel

 • Goed opgebouwde training met een mooi mix van theorie en praktijk waarbij je zowel jezelf als andere teamleads waar je dagelijks mee samenwerkt en de mensen die aan je rapporteren beter kan inschatten en de inzichten je toelaten je teamleden beter en effectiever aan te sturen en motiveren.

  Koen Dewulf
  Beaulieu International Group

 • Deze opleiding geeft een kijk op uzelf en jouw omgeving. Interactie door middel van communicatie is de start bij elke samenwerking, teamorganisatie, motivatie om een doel te behalen. Door deze inzichten wordt er een eye opener gebracht waar je meer van wil weten.

  Ze omvatte een bad van theoretische kennis die onmiddellijk werd toegepast, onder vertrouwelijke sfeer, waardoor de interactie in de groep heel groot was. Het persoonlijkheidswiel was inzichtelijk en geeft een absolute meerwaarde aan jezelf om verder te kunnen groeien.

  Veronique Maes
  Sint Jozef Kliniek

 • Pascal heeft een absolute meerwaarde in het blootleggen van de diepere oorzaken van conflicten tussen mensen in een bedrijfsomgeving. HIerbij staat de zelfreflectie centraal. Belangrijk daarin is dat zijn aanpak vertrekt van de mens zelf en je daarbij zeer veel bijleert over hoe je zelf functionneert in je werkomgeving en daarbuiten. Daarbij wordt een zeer duidelijke aanzet gegeven in een pad dat gevolgd kan worden om tot een oplossing te komen. Aanrader voor elke organisatie waar mensen met elkaar samenwerken.

  Johan Boeckx
  Komatsu Europe

 • Bij aanvang wist ik helemaal niet wat ik kon verwachten en was dus ook totaal verrast toen we direct de opdracht kregen onze positieve en negatieve energiepunten binnen het werk op tafel te gooien + doelstellingen etc.... Dit werd door alle collega's ook gedaan, openheid is heel belangrijk. De medewerking van iedereen was er op deze korte voorbereiding en dat gaf een goed gevoel om uit te kijken naar de werkelijke Intentif-dag die gepland is in juni. Er zal nog veel boven water komen en dat zal ons allemaal ten goede komen. De band als team zal zeker versterkt worden, daar ben ik 100% zeker van.

  Hilde De Schutter
  Onepoint

 • De begeleiding van Pascal is uitnodigend, confronterend, ad rem en ook goed gestructureerd. Hij weet iedereen van het team los te krijgen en te stimuleren tot volledig engagement. Knap!

  Vera Beck
  HR VAB-rijschool

 • De aanpak met de kaartjes (uitkiezen/uitdelen) vond ik origineel en interessant. De omschrijvingen in het persoonlijke profiel vond ik verrassend accuraat, mijn vrouw ook 🙂

  Dieter Smedts
  Atlas Copco Portable

 • Heel interessant vond ik het, om bij een collega met voorkeur voor een andere kleur, bepaalde situaties te toetsen. Dat blijft hangen en kan ook in het dagelijkse werk georganiseerd worden. Proficiat voor Petra!!

  Ingrid Luyckx
  Sint Jozef kliniek

 • Créer une nouvelle culture d'entreprise à partir d'entités très diverses, voilà l'objectif confié à Pascal. Pascal adopte une approche très directe, mais très efficace par rapport à ce challenge. La méthode "Insights Discovery" qu'il utilise révèle remarquablement l'essence de chaque personne; Pascal utilise les résultats de cette méthode pour faire évoluer chacun vers l'objectif commun. Et cela marche ! Bravo et merci !

  Anita Van de Keere
  Head of Service Delivery Management at Group Joos

 • Door zijn jarenlange ervaring kan Pascal zeer snel en correct mensen EN teams "lezen".
  Hij maakt individuen bewuster van hoe ze overkomen en functioneren en vraagt je zeer concreet over bepaalde dingen na te denken. Dat is soms een confrontatie maar Pascal heeft de gave je daarbij op zo'n manier te begeleiden dat je er niet alleen efficiënter en
  effectiever door wordt op je werk... maar ook als mens.

  Jean Franck
  Director Procesmanagement Payroll Services bij Acerta

 • Deze opleiding is zeer goed voorbereid, praktisch en to the point. Men voelt dat de lesgevers veel ervaring hebben in het begeleiden van groepen doorheen dit traject. We hebben er al veel van geleerd en het heeft de relaties binnen de groep zeker positief beïnvloed. Men voelt ook meer onderling respect in de groep voor wat ieder op zijn eigen wijze bijdraagt.

  Inge Blondeel
  Sint Jozef kliniek Bornem
  Directeur Administratie en Financiën

 • Wanneer we de mensen nemen zoals ze zijn, dan doen ze minder pijn. Daarom is het zeer nuttig om te leren dat niet iedereen is zoals jezelf.

  Stefan Vanacoleyen
  Designer generators
  Atlas Copco Portable Energy

 • Een zeer interessante en leerrijke cursus die het mogelijk maakt om enerzijds je zelfkennis te verbeteren en anderzijds ook de omgang met de teamleden op een andere manier te bekijken om op die manier een betere samenwerking tot stand te brengen.

  Jenko Loret
  Manufact ing methode & projecten
  ATLAS COPCO Portable Energy Division

 • Vaak starten we de opleidingsdag met gemengde gevoelens: het zal wel interessant zijn maar... te weinig tijd voor de taken die van ons verwacht worden zodat dit als 'tijdverlies' wordt beschouwd, het 'verplichtend' karakter,... toch slaagt Petra er telkens weer in om de groep mee te krijgen en hebben we op het einde van de dag het gevoel dat het niet 'zo maar' is geweest.

  Anja Huysmans
  Hoofdverpleegkundige
  CSA Bornem&Willebroek

 • TOP !

  Zeer goede opleiding met voldoende praktijkvoorbeelden !
  Interessante, professioneel begeleide opleiding die standpunten van andere werknemers verduidelijkt en mogelijke bestaande, maar niet door iedereen erkende pijnpunten kan blootleggen.
  Goede praktijkgerichte oefeningen.

  Koen Vanhoutte
  Manager bij Icelandic Gadus

 • Pascal (and his team) were hired by Centric Belgium to coach us to become a united (middle management) team. The sessions came at the right time for me. Pascal (and his team) helped me to evolve from a rather uncertain technical guy towards a selfconfident manager of a rather large team. The positive vibes within the middle management team at the Oostkamp site started during the coaching sessions but the vibes and positiveness are still there. Our challenge now is to spread it out! Thanks Intentif!

  Jozua Velle, Centric

 • Bij deze kan ik u Pascal en zijn team van Intentif aanbevelen. Ik ervaar Intentif als een kundige partner bij de begeleiding van leiderschapstrajecten. Het is een collectief van experten dat ondernemingen en organisaties begeleidt in het ontwikkelen van een door waarden gedreven bedrijfscultuur, gestoeld op vertrouwen en kwetsbaarheid. Intentif verenigt bedrijfservaring met expertise in het begeleiden van verandertrajecten , wat leidt tot een erg praktische en pragmatische aanpak waardoor zowel directie, management als medewerkers aangesproken worden.

  Martin Ruebens
  Secretaris-generaal
  Departement Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid
  Boudewijnlaan 30 bus 20 | 1000 Brussel
  http://www.vlaandereninactie.be

  Martin Ruebens, Vlaamse Overheid

 • Pascal en zijn club doen nogal wat met een mens. De individuele gesprekken zijn super! Intens en verrijkend. De groepssessies, 2-daagses, creëren een band tussen de collega's volledig gebaseerd op vertrouwen. Een unieke ervaring, die niet onder woorden te brengen is, en die maanden nadien blijft nazinderen. Bij deze nog eens een grote merci aan de ganse club want het zijn stuk voor stuk mensen met kennis van zaken die elk op hun manier elke keer opnieuw van mij een rijker persoon maken.

  Mie Desrumaux, Centric Belgie

 • Ik heb reeds enkele malen met Intentif samengewerkt, onder meer voor een groeitraject voor leidinggevenden, een integratie van 5 verschillende bedrijven naar 1 organisatie en het uitwerken van een missie en visie voor een HR-afdeling.

  Wat me aanspreekt in de dienstverlening van Intentif is hun pragmatische, no-nonsense aanpak, waarbij ze erin slagen om telkens snel tot het fundament van de op te lossen vraagstelling te raken. Hun manier van werken, hoewel soms confronterend voor de medewerker, werd in mijn ervaringen met Intentif door deze medewerkers als bijzonder verrijkend ervaren. Wat sommigen in de oren klinkt als een ‘zacht’ HR verhaal omtrent verbindend leiderschap blijkt uiteindelijk een ‘hard’ resultaten-verhaal te zijn, in die zin dat je als mens, medewerker én organisatie sterker wordt na de samenwerking met Intentif.

  Ik kan Intentif dan ook aanbevelen aan iedere organisatie, die wenst meer resultaten te halen uit de gecombineerde inspanningen van al haar medewerkers.

  Rik Stifkens, Medialaan

 • Een van de sterktes van het team is dat ze verrassend snel de werkpunten/talenten van de organisatie/persoon kunnen blootleggen zodat er snel gewerkt kan worden aan een plan van aanpak.

  Jan De Beule
  Sales and Account Manager EMEA
  Excentis – https://www.excentis.com

 • Het traject met Intentif was intens.

  Een aantal jaar terug werden wijzigingen doorgevoerd en zijn medewerkers uit de organisatie een leidinggevende rol gaan opnemen. Dat ging niet vanzelfsprekend.  Accountability, Empowerment, Going the extra mile, … spelen hierin een cruciale rol.

  Pascal hield iedereen een spiegel voor en zorgde ervoor dat de mensen bewust werden van hun gedrag. Dankzij het traject kwam iedereen tot nieuwe inzichten, over zichzelf, elkaar en de organisatie. Dankzij de nieuwe inzichten zijn we, op professioneel vlak, enorm gegroeid. Iedereen staat veel meer in verbinding met elkaar en durft de uitdaging met elkaar aan te gaan.

  De teams houden elkaar een spiegel voor.  Op die manier proberen we verandering te brengen in de organisatie om onze teams de volgende stappen te laten zetten. Om ook hen te laten groeien terwijl we in verbinding blijven met elkaar. De verandering die we samen met Intentif ingezet hebben, is voelbaar in de organisatie en daarvoor zijn we enorm dankbaar.

  “Great leaders find ways to connect with their people and help them fulfill their potential.”
  - Steven J. Stowell -

 • I have participated to a workshop with Intentif and I have to say that this training helped me so much to understand myself, and my preferences in worklife. I already knew some things, but the workshop helped me put some words on what I like to do in my everyday tasks, and wy I find some fun and easy sometimes, and why I find some difficulties other times.
  Now, I really want to do my best to spend more time on tasks where I have strengths and delegate the others where it needs more efforts to enhance my performance at work !

  Beverley KOBA - Key-Account Manager BONG

 • Tijdens een business coaching deelde Patrick spontaan zijn inzicht:

  "Uit de trainingen en coachings weten we dat we allemaal vanuit andere invalshoeken kunnen kijken, dan laat je dat ook toe. Zodat iedereen zichzelf kan zijn en een unieke bijdrage leveren aan het team. Recent werd het team versterkt door 2 nieuwe collega's en hun enthousiasme heeft een positief effect op de ervaren collega's.

  Ik stel vast dat we opener zijn in overleg met elkaar. We geven ook veel meer en beter feedback aan elkaar. Veel bevestigende feedback en dat brengt het team in een energieke vibe! Alles wat aandacht krijgt groeit"

  Patrick Dirickx - Branch Manager Anticimex

 • Met ons team hebben we groepssessies en individuele sessies achter de rug. We zijn hierdoor als mens gegroeid en als team hechter geworden. We benoemen de dingen bij naam maar geven even goed complimenten en hierdoor worden we beter. Verder zie ik dat onze mensen op hun beurt aangeleerde methodes toepassen en gebruiken naar hun teamleden.

  en voor alle duidelijkheid; er wordt ook gelachen tijdens onze sessies !

  Om af te sluiten met een reclame quote (van Orange) : the future 's bright !

  Bedankt voor de begeleiding !!

  Filip Waegeman - Branch Manager Anticimex

 • De manier van opleidingen van Intentif is compleet anders. Ik heb al veel cursussen gevolgd in de 20 jaar dat ik manager ben. Bij Intentif is het absoluut niet schools. Er zijn veel meer groepsdiscussies en oefeningen toegepast op concrete situaties uit de praktijk.

 • Hey Petra en Pascal,

  Bij deze zou ik jullie graag bedanken voor alles wat jullie ons geleerd hebben. Toen jullie vroegen hoe ik naar huis ging vrijdagavond heb ik er niet aan gedacht om dit te doen, gemiste kans.

  De tweedaagse trainingen waren voor mij persoonlijk heel vermoeiend maar ik heb er heel veel uit geleerd. Jullie hebben mij eerst doen inzien dat ik eigenlijk toch niet zo goed bezig was als ik dacht en daarna de tools gegeven om beter te leren samenwerken met en een betere leidinggevende te worden voor mijn team. Zonder wat jullie mij geleerd hebben zou dit besef pas veel later zijn gekomen en zou ik niet goed geweten hebben wat ik er kon aan doen.

  Waar ik een beetje voor vreesde was dat de evolutie die ik bij mijn team zag slechts tijdelijk zou zijn. Maar, integendeel, de samenwerking blijft veel vlotter verlopen en we halen onze doelstellingen nu wel, ook op momenten dat ik zelf niet op kantoor ben. Het doet deugd om dat te zien en ik spreek dat nu ook meer uit. Dit is voor mij een bevestiging dat we samen op goede weg zijn.

  Het is goed mogelijk dat jullie mijn hele leven veranderd hebben. Zonder jullie sessies zou ik nu misschien al niet meer bij mijn huidige werkgever gewerkt hebben, ik zou ooit het gevoel gekregen hebben dat ik faalde als leidinggevende en opgegeven hebben. Nu heb ik het gevoel dat ik een goede basis heb meegekregen om te kunnen groeien in een leidinggevende functie in een bedrijf.

  Bedankt!

  Robin L.

  Robin L

 • Ik heb zelf de Insights Discovery vragenlijst ingevuld en dit geeft een uniek en waarheidsgetrouw beeld van jezelf. Als je dit af en toe eens opnieuw leest ben je alert waar je goeie/sterke punten zitten en wat je minder goeie/zwakke punten zitten. Dit help je goed op weg om samen te werken met je team, maar ook voor je zelfontwikkeling.

  Julie Stragier - Anticimex

  Julie Stragier - Anticimex

 • Je pense que cette cession ne devrait pas être limité aux managers.
  il serait vraiment très utile dans des services comme les nôtres ou la tension est quotidienne.
  Il faudrait pouvoir avoir une cession peut-être pas aussi complète mais justement de pouvoir communiquer avec ces collègues, comprendre les réactions des autres et pouvoir améliorer nos relations.
  Se rendre compte ce que l'autre peut ressentir ou comprendre.

  Angélique Allard - Anticimex

 • On ne se connaît pas assez soi-même ! Se connaître soi-même permet de s'améliorer à tout niveau.

  Anne-Catherine Vidrequin - Anticimex

 • Le vivre et le travailler ensemble n'est vraiment pas évident. Nous sommes tous différents avec nos qualités et nos défauts. A partir du moment où nous comprenons nos différences et nos visions différentes sur certaines choses, nous devenons plus tolérants et ne pouvons que mieux collaborer. La différence devient alors notre force.

  Laurence Meylemans - Anticimex

 • Great and informative. This training will help you to note your own shortcomings and approach people the way they want to be treated. Certainly a great sales tool!

  Yolande Schmidt - Atlas Copco Rental

 • het insights-model brengt een positief beeld van elke leidinggevende. Het legt de nadruk op de sterke kanten en heeft aandacht voor de valkuilen. Het was fascinerend om te lezen hoe "griezelig correct" de evaluatie was op basis van de online vragenlijsten... echt een spiegel!

  Jan Van Beirendonck - AZRivierenland

 • Een bestaande structuur berust op gewoontes.
  Gewoontes kunnen doorbroken worden wanneer de structuur ontleed wordt.
  Intentif opende mijn ogen om onze bestaande structuur vanuit vogelperspectief te bekijken.
  Doorheen de sessies en intervisies vond ik een structuur van leidinggeven die mij als leidinggevende het best ligt (ken jezelf) en die effectief is om mijn medewerkers te blijven motiveren.

  Els Eeraerts - AZRivierenland

 • It is the training you didn't know you needed to grow in your professional career.

 • The session's content was very structured and with Pascal there was never a dull moment. Most importantly, no two sessions were the same and each session was designed to bring in a new learning experience. Pascal is very thorough, precise and a master of his art. He guided everyone to open up while there was absolutely no conflict after the discussion but more understanding as he analyzed the root cause of the issue and suggestions on how we can work on it. The sessions were nothing like "death-by-power-point" instead the session was all about us getting involved. The communication was always two-ways which was great! My takeaways from this session is going to help me not just short term but in the future when I climb up to become a manager someday!

 • I had several similar trainings before, but this one is more interactive. The questions are leading to positive feed back and limits negative behavior/ interactions.

 • If you are looking to transform your team and bring your team to the next level, look into this program. You will learn things about yourself and your colleagues that will help facilitate an inspiring and welcoming team spirit. I will be forever grateful for the lessons that I learned during this two day program. It is not a cost, but an investment for your organization and yourself.

  After this program, I left motivated and enthusiastic about the team I work with and blessed to have had this opportunity.

  Pascal is a beautiful person, he really is a fantastic trainer with a big heart for what he does. He has gained my trust and respect for what he does.

  The Intentif team has earned my highest recommendation.

 • formation très intéressante. Elle nous permet d'apprendre beaucoup sur nous et sur les autres pour nous amener à communiquer de la meilleure façon possible au sein de l'entreprise. Les formateurs sont très attentifs et l'écoute mais n'hésite pas à nous dire les choses clairement si besoin. Belle expérience.

  Corinne Califice – Anticimex

 • Inspirerende opleiding gehad waarmee je in de praktijk zeker aan de slag kan gaan!

  Lander Scholliers - Anticimex

 • Het is echt de moeite waard om een methode als deze te verankeren in een organisatie. Ik heb het gevoel dat het veel gemakkelijker is om over sommige dingen te praten en heb de indruk dat er meer waardering voor mekaar is tussen de medewerkers, nu we mekaar wat beter begrijpen. Dank u!

  Kris Van Bosstraeten - Atlas Copco Portable

 • Pascal en Petra halen in hun sessie de meerwaarde uit jezelf en uit het team waarvan je deel uit maakt. Dit doen ze op een veilige manier zonder lief te zijn, dwz ze zeggen je waar nodig ook waar je groeipunten liggen en durven die te benoemen (als individu en als groep). Geeft goesting om aan de slag mee te gaan !!

  Filip Waegeman - Anticimex

 • Een schitterende opleiding!
  Heel straf dat de coach eigenlijk voor een eerste ontmoeting een zeer groot deel van ons karakter al kent.
  Ik adviseer dit iedereen aan die zichzelf en zijn collega's/vennoten beter wil leren kennen.
  Dit is een goede basis om mee te nemen in onze toekomstige vergaderingen

  Tom D'Hondt - Arko

 • Als met het verhaal van de ijsberg hebben we van elkaar leren zien wat onder het oppervlak zit. Dit is een gigantische meerwaarde om beter samen te werken en te begrijpen waardoor conflicten ontstaan. Met een verse lei en kennis ga je hierna graag terug aan het werk.

  Alex Laureyns
  Zaakvoerder RAL

  alex Laureyns - RAL

 • Uitstekende training waarin Pascal en Petra ons als team en individu hebben begeleid om ons functioneren (dat van onszelf en dat van ons als team) beter te begrijpen. We kregen eerlijke feedback over onze kwaliteiten en valkuilen en concrete tips om daarmee aan de slag te gaan. Verder kregen we hulpmiddelen aangereikt om onze organisatie te verbeteren en daardoor meer team te zijn EN betere resultaten neer te zetten. Top begeleiding = top opleiding !

  FILIP WAEGEMAN - Anticimex

 • Dit is een meerwaarde voor uzelf zowel professioneel als privé. Deze begeleiding kan je naar een hoger niveau tillen.

  John Verfaillie - Arko

 • De vorige modules van het leiderschapstraject hebben mij vooral veel inzicht doen krijgen in mezelf. Wat ik sindsdien vooral doe is veel reflecteren. Niet alleen over mezelf, maar ook als ik problemen hoor of zie bij anderen, denk ik hierover na en hoe ik het zou aanpakken. En dat helpt écht om zo de dingen anders aan te pakken dan je normaal gezien zou doen. Je probeert écht te stretchen.

  Vorig jaar echter, net voor ik stopte om in zwangerschapsverlof te gaan, had ik het moeilijk. Mijn thesis lukte niet echt, ik was voor de tweede keer zwanger en ik wist niet of ik mijn job als hoofdverpleegkundige nog wel wou blijven uitoefenen. En dat was mijn ploeg ook niet ontgaan. Bij mijn terugkomst in februari dit jaar voelde ik mij veel beter, ik had ondertussen toch mijn eindwerk behaald, en heb ik mijn ploeg ook samen geroepen. Zij vertelden mij dat ze dachten dat ik hen in de steek had gelaten. Dit was echter niet het geval heb ik hen op het hart gedrukt want ik voelde alsof ik mezelf in de steek had gelaten.

  Wendy Van Den Bossche - AZRivierenland

 • Binnen een professioneel kader en onder dito begeleiding kunnen inhoudelijke punten besproken worden waarbij alle partijen gerespecteerd worden.

  Koen VANHOUTTE - Gadus

 • Bonne séance de découverte des uns et des autres. Des profils qui me semblent assez justes. C'est à nous désormais de creuser le sujet, de mettre en pratique les premières techniques transmises et de les compléter par d'autres si nécessaire.

  Olivier Miniailo - BINTG ICT

 • Wij waren een team dat door diverse omstandigheden elkaar uit het oog verloor.
  Tijdens een tweedaagse hebben ze ons laten inzien dat de krachten nog in ons team zitten en dat we die wel terug kunnen bundelen.
  Nu is er voor ons wel nog werk aan de winkel, maar dat zien we wel zitten!
  Bedankt ?

  Caroline Van Loo - RAL

 • Ik heb dankzij deze training mezelf beter leren kennen en begrijpen, gedrag dat ik zelf stel beter te kunnen plaatsen, en geleerd dat mijn boodschap of de manier waarop ik ze breng door anderen soms anders kan worden gepercipieerd. Tenslotte heb ik ook tools aangereikt gekregen om hier beter op in te kunnen spelen. Het was voor mij dus een zeer waardevolle ervaring. Bedankt!

  WIM VANGOIDSENHOVEN - Anticimex

 • Interessante sessie waarbij je je collega's beter leert kennen, en kan inschatten hoe je hen beter kan benaderen en daardoor efficiënter communiceert.

  Bert Vandaele - Atlas Copco Portable

 • De snelheid waarmee Pascal een gesloten groep openlijk aan het praten krijgt is bewonderenswaardig.

  Mohamed Loutfi - Isvag

 • If you want to build a team, Insights is one of the cornerstones to align team members, understand each other better and in the end drive a team to the next level. A team can only work if the gears are lubricated. Insight is the perfect oil !

  Guy Stevens - Atlas Copco Portable

 • Deze sessie is zeker de moeite waard. Het heeft met zekerheid invloed op het werken van het team: het leren onderbouwde feedback te geven aan elkaar, leren dat andere mensen (personen met andere kleuren) anders zouden/zullen reageren dan je soms verwacht omwille van hun persoonlijkheid, leren hoe je dan werkelijk de afstand moet overbruggen tussen u en een tegengesteld persoon,... En geeft dus niet enkel een grote meerwaarde voor het team maar ook voor jou als persoon.

  Billie Kerremans - Atlas Copco Portable

 • Tijdens deze module kwam alles samen waarmee we vooraf bezig waren. De voorkeur kleuren en de valkuilen kregen een plaats in deze leiderschap dag. Met deze bagage kunnen we aan de slag om medewerkers optimaal te laten functioneren, coachen of sturen tijdens hun taken ongeacht hun bekwaamheid en engagement. Deze module is het effectieve startschot om de sturingscyclus daadwerkelijk toe te passen. En... er is maar één doel die je voor ogen moet houden: datgene wat je zelf vooropstelt.

  Veronique Maes - AZRivierenland

 • Zeer goede begeleiding met een juist aanvoelen van de gevoeligheden. Bovendien werd sturing gegeven om alles op tafel te laten komen.

  Bart Van Bree - AZRivierenland

 • Heel fijn om dit samen met ons team te doen. Er waren niet te veel slides waardoor er meer ruimte was voor interactie. Info was ook right to the point en niet te veel theorie.

  Sabine Jacobs - Atlas Copco Portable

 • Wil je als leidinggevende beter begrijpen wat er misloopt in je werk? Wil je een theorie leren die je houvast geeft in het dagelijks werk en die je ook praktische tools geeft? In deze opleiding leer je het allemaal!

  Ik vind dat er een goed evenwicht was tussen de theoretische uitleg en het zelf aan het werk gaan. Ik ben ook superblij dat ik nu weet wat er verwacht wordt van mij als leider, waar SJK naar toe wil evolueren. Ik vind het ook goed dat we zelf mochten nadenken over doelen die we kunnen stellen aan onszelf én hoe we dit kunnen aanpakken.

  Petra kon op alle moeilijke vragen antwoorden. Zij had een duidelijke, logisch opgebouwde structuur voor de dag en bewaakte die ook vriendelijk. Ik kan nu echt aan de slag in de praktijk met wat ik die dag geleerd heb. Ik vond het ook heel goed dat we voor verschillende opdrachten samen moesten werken. Hierdoor heb ik meer leiders ontmoet en kunnen we elkaar blijven inspireren.

   

  Karin Van Eetvelt - AZRivierenland

 • Heel goed en belangrijke meerwaarde dat dit uiteindelijk toespitste op 'borging van vereisten en acties'.
  De puzzel valt in elkaar. Ook stilstaan bij weerstand en regressie is erg waardevol.

  Het hele leiderschapstraject was absoluut de moeite waard ! vanuit mijn rol als vormingscoördinator zal ik ernaar streven om in de toekomst 1-2 dagen /per jaar 'terugkomdagen/coaching/intervisies' van dit traject te verdedigen.

  Joke Bosschaert - AZRivierenland

 • Fijn om de opleiding te hervatten. Het is reeds 1 jaar geleden en deze materie heeft toch 'onderhoud en herhaling' nodig. Er werd voldoende aandacht besteed aan opfrissing en toepassing van de 4 kleuren. Actief groepswerk was zeker aanwezig.

  Goede structuur, goede time planning, toffe aanpak

  Veronique Maes - AZRivierenland

 • Heel leerrijk en zeer goed opgebouwd!

  Heel leuk en op spelende wijze. Veel vage opdrachten waar pas later de betekenis achter duidelijk werd, waren een leuke meerwaarde in het proces. Op het einde was het heel duidelijk hoe het opgebouwd was. Heel veel leuke opdrachten, die weergaven hoe keuzes in het werkleven gemaakt worden.

  Petra wist goed hoe het aan te pakken en het tempo van de dag was gericht op de groep. Alles was goed gevuld zonder het gevoel te hebben te moeten haasten.

   

  Robbe Mutert - Atlas Copco Portable

 • Het was een zeer intensieve sessie waar er vele onderwerpen aan bod kwamen en waar we toch vaak onszelf in vraag moesten stellen. Ik heb daar toch uit geleerd op welke domeinen ik in de toekomst meer moet trachten te stretchen om te voldoen aan de verwachtingen van SJK. Zeer belangrijk en interessant was te weten te komen wat het MT van SJK van ons, als leidinggevenden, verwacht.

  Petra was zoals steeds goed voorbereid, hield de tijd in het oog, hielp ons waar nodig en wist zeer duidelijk wat ze met de sessie naar toe wou en wat ze wou bereiken.

  Cathy De Visscher - AZRivierenland

 • Zeer interessant om eens stil te staan bij deze materie. Het is een enorme meerwaarde te weten dat niet alle mensen denken en handelen op dezelfde manier. Het werd duidelijk dat elke kleur voordelen en nadelen heeft. De begeleider zorgde ervoor dat iedereen aan bod kwam. Hij kende zijn materie ten volle 100 procent en gaf uitleg met veel praktische voorbeelden. Geen té hoog tempo zodat iedereen kon volgen en dat de materie kon bezinken. Niet aframmelen van powerpoint sheets... Deze opleiding moeten we bewuster en nauwgezet toepassen in de praktijk en opvolgen bijvoorbeeld tijdens een nieuw project.

  Peter Helsen - Atlas Copco Portable

 • De sessie wordt gebracht door een ervaren lesgever die weet te boeien. De sessie biedt goede instrumenten én tijd voor zelfreflectie waardoor je je eigen gedrag en dat van anderen leert onderkennen in verscheidene situaties. Alsook worden er tools aangereikt om communicatie met andere personen en karakters te verbeteren.

  Patrick Van den Bosch - Atlas Copco Portable

 • Pascal weet door zijn kennis, rust en kalmte een individu en groepen steeds aan het denken te zetten.

  Antwoorden op vragen geeft hij nooit rechtstreeks, maar hij weet altijd te repliceren met gerichte vragen die je automatisch naar een antwoord leiden, een kracht op zich. Ik zou Pascal zeker aanraden aan teams en personen die zowel op persoonlijk als professioneel vlak streven naar meer effectiviteit.

  Stijn Schrijvers, Digipoint

 • Luc Lammens, CEO van Centric Belgium beschreef de samenwerking met Intentif in Antwerpen Manager 53, alvolgt:

  Luc Lammens - CEO Centric Belgium

 • Deze training heeft mij doen inzien hoe ik ben als persoon op het werk. Veel van mijn collega's waren verschoten van mijn kleurenvolgorde, waardoor ze rekening begonnen te houden met hoe ze mij aanspraken. Verder biedt Intentif jou een mooie verslag over je eigen, waarin je onder anderen je "blinde vlekken" kan zien. Zo krijg je inzicht hoe je onbewust jezelf of anderen negatief of positief beïnvloedt. Zeker een aanbeveling!

  Bogdan Marinus
  Kwaliteitsingenieur
  Atlas Copco Portable Energy

 • Atlas Copco is als organisatie enorm prestatiegericht, en heeft een bijzonder trouwe werknemerspopulatie. ‘Ik werk zelf sinds 2011 voor Atlas Copco en heb in die periode al aan meerdere ‘bazen’ gerapporteerd. Doorgaans is de ‘doorlooptijd’ van president, senior en middle management in mijn bedrijf 3 tot 5 jaar.' Zoveel veranderingen na elkaar slikken, is niet altijd evident. Nieuwe bazen nieuwe wetten, en dus elke keer een nieuwe leiderschapsstijl. Dat zorgt er echter ook voor dat de organisatie steeds opnieuw op scherp wordt gesteld. Een uitdaging die niet beperkt blijft tot de managementstoelen.

  ‘Door het snelle ritme van die veranderingen, is het cruciaal vanuit HR te bewaken dat de medewerkers dit ritme blijven volgen. Want niet enkel de top roteert snel.

  Aangezien bij een sterke interne mobiliteit ook de samenstelling binnen elk team constant wijzigt, moeten we daar wel mee aan de slag. Die vele HR-uitdagingen indachtig, nam ik in 2015 Pascal De Veirman van Intentif onder de arm. De focus van Intentif op leiderschapstrajecten én heldere communicatie, maakte dat we ons vrij snel goed voelden bij Intentif.

  Constante verandering binnen een organisatie maakt immers ook dat je heel de tijd moet inzetten op nieuwe teamvorming en het afstemmen van de violen. Want zelfs een goed afgestemde viool kan in no time ferm ontregeld worden - en dat klinkt enorm vals'.

  ‘Intussen kozen we voor twee verschillende trajecten bij Intentif,’ vervolgt hij, ‘omdat we in twee divisies andere noden hadden. In de portable energy divisie in Antwerpen startte het traject rond persoonlijkheidsontwikkeling en leiderschap. Elke leidinggevende, van top tot teamleader, werd uitgedaagd zichzelf beter te leren kennen en zijn stijl van leidinggeven in overeenstemming te brengen met zijn persoonlijkheid. ‘Daarbij
  maakten we gebruik van het kleurenmodel van Insights. Dat gaf ons de gemeenschappelijke taal om met elkaar in dialoog te gaan op een ontwapenende en laagdrempelige manier. Het maakte ons ook bewust van de overkill aan bepaalde favoriete stijlen die aanwezig zijn en legde enkele blinde vlekken bloot.’

  ‘Daarnaast startten we bij de service divisie een traject op. De uitdagingen zaten daar vooral op geografisch vlak, omdat het middle management vanuit verschillende landen opereert. Dankzij Intentif leerden zij met elkaar spreken en elkaar waarderen - ondanks of dankzij de culturele en fysiek grote verscheidenheid waarmee ze worden geconfronteerd. Mensen uit Spanje, VS, China, Zweden zitten allemaal in hetzelfde team, maar werkten amper samen. Iedereen deed zijn ding, en deed dat afzonderlijk goed, alleen was er geen onderlinge afstemming en verwantschap. Intervisie en leren van elkaar kan in zo’n context nochtans zo’n grote troef zijn. Welnu, samen met Intentif hebben we de kracht daarvan geïntroduceerd.’

  Tom Lievens
  Atlas Copco Vice-President
   van twee divisies en de bijhorende ondersteunende business area

  Tom Lievens, Vice-President Atlas Copco

 • Iedereen op de arbeidsmarkt zou de kans moeten krijgen dit te volgen. In het begin van de loopbaan kan deze opleiding reeds nuttig zijn, maar zeker ook verder. De arbeidsmarkt evolueert maar ook iedere werknemer komt andere mogelijkheden/moeilijkheden tegen tijdens zijn loopbaan.

  Hilde Linskens
  Icelandic Gadus

 • Mijn ervaring met Intentif : To the point bespreking van de interne werking, met onmiddellijk bruikbare tips voor verbetering, die dankzij de juist begeleiding door de eigen medewerkers naar voren werden gebracht. Daardoor was iedereen betrokken en had zin in de verandering...

  Geen enkel moeilijk onderwerp werd uit de weg gegaan. Mede dankzij de juiste begeleiding werd alles bespreekbaar op een gemoedelijke, open manier. Positieve ervaring die een "yes we can" gevoel aan de groep gegeven heeft.

  Lucrèce Noben
  Publicarto

 • Ik heb een zalig gevoel van voldoening na onze teamdag. Ik heb de gewoonte me zelf verantwoordelijk te voelen voor onze uitdagingen. Ik vind dat ik het dan zelf moet kunnen oplossen en neem snel actie. Nu vraag ik me enkel af waarom ik al niet veel eerder besliste om ons te laten bijstaan en zo een teammoment te plannen samen met het team. Het brengt me en ons zo veel. Ik zie het team initiatieven nemen en dat doet me zo veel plezier. We begrijpen elkaar beter en mogelijk gaan we elkaar nu ook meer aanvullen? Ik hoop deze nieuwe samenwerkingsvorm te behouden en ga de gemaakte afspraken goed opvolgen zodat we hiervan vertrekkend verder blijven groeien.

  Sonia Vermeire
  Managing director
  Publicarto

  Sonia Vermeire, Managing director Publicarto

 • Dit was een heel interessante opleiding om samen met je collega's te doen . Je leert jezelf beter kennen maar ook je collega's . Je krijgt meer en beter inzicht hoe je moet omgaan met elkaar , of waarom sommige collega's op een bepaalde manier reageren in bepaalde situaties . Zeker een aanrader !

  Karine Rosseel
  Atlas Copco Portable Energy

 • Pascal is an excellent coach. I was amazed to see how fast he got everyone in the group involved in the training process. He created an atmosphere of trust, so everyone just naturally opened up without holding back.

  Filip Schellekens
  SVT Engineer at Devoteam Belgium

 • Onze instelling heeft gekozen voor een leiderschapstraject met groeistappen. Dit is een ideaal traject om de materie te verbinden in je eigen werkplek en organisatie. Door enorm gemotiveerde Intentif coachers wordt elke terugkomdag een uitdagend leermoment. Deze prachtige begeleiding garandeert de stimulatie in je eigen groeiproces.

  Veronique Maes
  Sint Jozef kliniek

 • Beste Pascal, Tof hoe je de soms moeilijke intercollegiale relaties (met contraproductieve effecten) van een managementteam op een respectvolle manier bloot legt en hieruit leer- en verbeterpunten naar voor brengt.

  Bart Maes
  Regio Manager VAB-rijschool

 • Er word je een spiegel voorgehouden waardoor je soms schrikt omdat je je niet bewust bent dat je zo bent of zo overkomt.

  Anja Huysmans
  Hoofdverpleegkundige CSA at Sint-Jozefkliniek Bornem & Willebroek

 • Deze uiteenzetting gaf mij veel concreter inzicht in mezelf en mijn collega's. Het belang van het inter-relationeel werd benadrukt en de uit te werken groepsopdrachten waren een duidelijke reflectie van wat we in theorie hadden gezien. Ik vond het heel belangrijk dat er benadrukt werd dat gedrag niet goed of fout is. Onbevooroordeeld. Ik heb de nieuwe inzichten al kort aan bod laten komen in mijn dienstvergadering en er was veel interesse voor het onderwerp.

  Ingeborg Stevens
  Sint Jozef Kliniek

 • We hebben een interessante tweedaagse in de Vlaamse Ardennen achter de rug. Mooie locatie die leent tot openheid binnen het team. De lesgevers durven zaken benoemen die tijdens de gewone werkdagen weinig aan bod komen. Op naar de volgende module!

  Ellen De Vos
  Sint Jozef Kliniek

 • Ik vond de opstart tweedaagse enorm aangepast aan onze groep. Heb hier en daar bijna tranen in de ogen zien komen, dit betekent dat het een diepgaande training is. Voel na 1 dag werken al dat mensen heel veel zaken die afgesproken zijn al toepassen. Het heeft vele mensen op een andere manier naar zichzelf doen kijken. Ook met onze IT collega's die dit traject gevolgd hebben is er veel meer "positieve" interactie.

  Deze opleiding is als team belangrijk om te weten wat het voorkeurs handelen is van jezelf alsook je team members. Het bevestigde m'n intuïtieve aanvoelen, en schept duidelijkheid waar twijfel was. De cohesie in de groep vergroot. Wat leerrijk is als team verantwoordelijken is het begrijpen waarom mensen op een bepaalde manier handelen, beter of slechter geschikt zijn voor bepaalde taken, waar extra support nodig is. Ook naar aanwervingen toe is het interessant om je team qua persoonlijkheden complementair te maken, en niet alleen qua inhoud.

  Virgien Deconinck
  Beaulieu International Group

 • Intentif heeft op een praktijkgerichte manier mij inzicht gegeven in hoe collega's van nature denken en handelen. Sommige collega's hebben meer info nodig dan andere. Dit help bij het voorbereiden van vergaderingen om deze efficiënter te laten verlopen of goed op te schieten met collega's. Dit verhoogt ook de efficiëntie. Ik zou het aanraden voor alle teams. Je ziet je collega's op een andere manier waardoor je op elkaar afgestemd geraakt en het werk anders gaat verdelen.

  David Van Hauthem
  Beaulieu International Group

 • Dankzij deze opleiding kijk ik door een andere bril naar de zaken, ik probeer te reageren zonder oordeel!

  Peter De Roo
  De Roo NV

  Peter De Roo, bedrijfsleider De Roo

 • De afgelopen 2 dagen hebben me weer veel bijgebracht. Niet alleen bij mezelf maar ook over het inzicht tov mijn collega's.
  Onze contacten blijven steeds boeiend, vernieuwend, leerrijk,.... Telkens weer herontdek ik mijzelf.
  Wat me nog meer voldoening heeft gegeven, is de openheid van heel ons team. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat de afgelopen sessie onze samenwerking, collegialiteit en vriendschap als Solution Business team ten goede zal komen. En het allerbelangrijkste, er is niets goed of fout, eender welke kleur je hebt of waar je voorkeur naar uitgaat. Het komt erop aan om het beste in ons te benutten en elkaar te steunen en helpen in onze mindere vaardigheden. Alvast bedankt voor de begeleiding, omkadering, omgeving,....

  Eddy Leinders
  Komatsu Europe International

 • "Pascal's way of working is one in which you feel relaxed. He brings the best in you to the top by going deep into yourself. He's an expert in what he does and combines this with the necessary portion of humor."

  Tom Ketels
  CRH

 • “De samenwerking met Intentif dateert van 2011 en zal me altijd bijblijven. Een echte aanrader voor bedrijfsleiders en organisaties met lef, lef om jezelf te spiegelen, lef om te veranderen.

  "Enerzijds heb ik met mijn team inzicht gekregen in onze eigen blinde vlekken met een bruikbare tool als Insights. Anderzijds zorgt de bij wijlen confronterende en creatieve manier van coachen voor échte, fundamentele vooruitgang van jezelf als persoon en van het bedrijf.

  Professioneel en ingrijpend, zo kan je de samenwerking met Intentif coaches omschrijven!”

  Joost Van Driessche
  CEO
  PvO - Partners voor Ondernemers

  Joost Van den Driessche, bedrijfsleider PVO

 • De gastvrijheid en begeleiding van het voltallige team was top. De persoonlijke analyse is verhelderend, tastbaar en heel waardevol, waarvoor dank.

  Pascal Standaert
  NV De Roo - Deinze

   

 • Pascal is heel goed in het bewegen van groepen ! Kan dingen los maken bij de mensen.

  Kristel Ignoul
  CRH

 • Hoe je het ook draait of keert, bedrijven draaien rond mensen en Intentif legt de nadruk op een zachte en mensgerichte manier van leidinggeven.

  Als bedrijfsleider sta je nergens zonder je team. Je bent dan ook steeds alert dat je je team aanvoelt en ‘juist' coacht. Je denkt ook dat je dat je dit ‘uitstekend' doet. Weinig bedrijfsleiders hebben last van een te klein ego. En dan kwam Pascal... Mijn team (waar ik duidelijk deel van uitmaak) is nu een Team en zal een TEAM worden. Het terugverdieneffect is onmiddellijk en blijft duren. Eén van de betere investeringen die ik ooit heb gedaan en die ik nog zal doen.

  In onze gedrevenheid als leider zitten angsten en dit is meer dan oké! Intentif leerde me om me kwetsbaar op te stellen en om zo in interactie te gaan met m'n team.  Ik zou Intentif aanraden bij elk bedrijf dat problemen heeft met zijn team...

  Michel Schrijvers
  CEO bij First-It

  Michel Schrijvers, CEO First-IT

 • We weten dat zelfs in de bouwwereld communicatie / samenwerken / mensgerichtheid / mensenkennis belangrijk is. We hechten er nog te weinig belang aan omdat we daar niet alle dagen mee bezig zijn. Dankzij jullie opleiding hebben we ons kunnen verdiepen in deze toch belangrijke tak ivm zakendoen en/of samenwerken. Waarvoor dank !!!

  Andy De Pestel, De Roo

 • "Intentif really stimulate personal growth! The coachings are super! Intense and rich. The trainings create a bond between colleagues fully based on trust. A unique experience that can not be translated into words, a for months afterwards lasting impression. A big thank you to the Intentif team because they all are people with a lot of experience, they're all different and every time making me a richer person."

  Nadia Vermeesen
  Application Specialist

  Roche Diagnostics Belgium

 • Ik ken Intentif al een heel aantal jaren.
  Hun unieke zorgzame aanpak raakt heel diep.
  Altijd slaagt Intentif erin op een zorgzame manier de beoogde verandering te realiseren, met oog voor de organisatie, het proces, de doelstellingen, maar ook en vooral met oog en hart voor de mensen die het uiteindelijk moeten realiseren.

  Martine Derde
  Directeur Woonzorgcentrum - Interim Manager

  Martine Derde, Directeur Woonzorgcentrum

 • Boeiende sessie, jezelf en je collega's opnieuw leren kennen !

  Carine Verbrugghe
  Atlas Copco CRS

 • Interessante sessie , ik ben benieuwd naar het vervolg. Praktische tips gekregen die ik zeker kan gebruiken om m'n gedrag zowel privé als op werk aan te passen.

  Gerdy Deloddere
  Vangansewinkel

 • Goed opgebouwde training met een mooi mix van theorie en praktijk waarbij je zowel jezelf als andere teamleads waar je dagelijks mee samenwerkt en de mensen die aan je rapporteren beter kan inschatten en de inzichten je toelaten je teamleden beter en effectiever aan te sturen en motiveren.

  Koen Dewulf
  Beaulieu International Group

 • Deze opleiding geeft een kijk op uzelf en jouw omgeving. Interactie door middel van communicatie is de start bij elke samenwerking, teamorganisatie, motivatie om een doel te behalen. Door deze inzichten wordt er een eye opener gebracht waar je meer van wil weten.

  Ze omvatte een bad van theoretische kennis die onmiddellijk werd toegepast, onder vertrouwelijke sfeer, waardoor de interactie in de groep heel groot was. Het persoonlijkheidswiel was inzichtelijk en geeft een absolute meerwaarde aan jezelf om verder te kunnen groeien.

  Veronique Maes
  Sint Jozef Kliniek

 • Pascal heeft een absolute meerwaarde in het blootleggen van de diepere oorzaken van conflicten tussen mensen in een bedrijfsomgeving. HIerbij staat de zelfreflectie centraal. Belangrijk daarin is dat zijn aanpak vertrekt van de mens zelf en je daarbij zeer veel bijleert over hoe je zelf functionneert in je werkomgeving en daarbuiten. Daarbij wordt een zeer duidelijke aanzet gegeven in een pad dat gevolgd kan worden om tot een oplossing te komen. Aanrader voor elke organisatie waar mensen met elkaar samenwerken.

  Johan Boeckx
  Komatsu Europe

 • Bij aanvang wist ik helemaal niet wat ik kon verwachten en was dus ook totaal verrast toen we direct de opdracht kregen onze positieve en negatieve energiepunten binnen het werk op tafel te gooien + doelstellingen etc.... Dit werd door alle collega's ook gedaan, openheid is heel belangrijk. De medewerking van iedereen was er op deze korte voorbereiding en dat gaf een goed gevoel om uit te kijken naar de werkelijke Intentif-dag die gepland is in juni. Er zal nog veel boven water komen en dat zal ons allemaal ten goede komen. De band als team zal zeker versterkt worden, daar ben ik 100% zeker van.

  Hilde De Schutter
  Onepoint

 • De begeleiding van Pascal is uitnodigend, confronterend, ad rem en ook goed gestructureerd. Hij weet iedereen van het team los te krijgen en te stimuleren tot volledig engagement. Knap!

  Vera Beck
  HR VAB-rijschool

 • De aanpak met de kaartjes (uitkiezen/uitdelen) vond ik origineel en interessant. De omschrijvingen in het persoonlijke profiel vond ik verrassend accuraat, mijn vrouw ook 🙂

  Dieter Smedts
  Atlas Copco Portable

 • Heel interessant vond ik het, om bij een collega met voorkeur voor een andere kleur, bepaalde situaties te toetsen. Dat blijft hangen en kan ook in het dagelijkse werk georganiseerd worden. Proficiat voor Petra!!

  Ingrid Luyckx
  Sint Jozef kliniek

 • Créer une nouvelle culture d'entreprise à partir d'entités très diverses, voilà l'objectif confié à Pascal. Pascal adopte une approche très directe, mais très efficace par rapport à ce challenge. La méthode "Insights Discovery" qu'il utilise révèle remarquablement l'essence de chaque personne; Pascal utilise les résultats de cette méthode pour faire évoluer chacun vers l'objectif commun. Et cela marche ! Bravo et merci !

  Anita Van de Keere
  Head of Service Delivery Management at Group Joos

 • Door zijn jarenlange ervaring kan Pascal zeer snel en correct mensen EN teams "lezen".
  Hij maakt individuen bewuster van hoe ze overkomen en functioneren en vraagt je zeer concreet over bepaalde dingen na te denken. Dat is soms een confrontatie maar Pascal heeft de gave je daarbij op zo'n manier te begeleiden dat je er niet alleen efficiënter en
  effectiever door wordt op je werk... maar ook als mens.

  Jean Franck
  Director Procesmanagement Payroll Services bij Acerta

 • Deze opleiding is zeer goed voorbereid, praktisch en to the point. Men voelt dat de lesgevers veel ervaring hebben in het begeleiden van groepen doorheen dit traject. We hebben er al veel van geleerd en het heeft de relaties binnen de groep zeker positief beïnvloed. Men voelt ook meer onderling respect in de groep voor wat ieder op zijn eigen wijze bijdraagt.

  Inge Blondeel
  Sint Jozef kliniek Bornem
  Directeur Administratie en Financiën

 • Wanneer we de mensen nemen zoals ze zijn, dan doen ze minder pijn. Daarom is het zeer nuttig om te leren dat niet iedereen is zoals jezelf.

  Stefan Vanacoleyen
  Designer generators
  Atlas Copco Portable Energy

 • Een zeer interessante en leerrijke cursus die het mogelijk maakt om enerzijds je zelfkennis te verbeteren en anderzijds ook de omgang met de teamleden op een andere manier te bekijken om op die manier een betere samenwerking tot stand te brengen.

  Jenko Loret
  Manufact ing methode & projecten
  ATLAS COPCO Portable Energy Division

 • Vaak starten we de opleidingsdag met gemengde gevoelens: het zal wel interessant zijn maar... te weinig tijd voor de taken die van ons verwacht worden zodat dit als 'tijdverlies' wordt beschouwd, het 'verplichtend' karakter,... toch slaagt Petra er telkens weer in om de groep mee te krijgen en hebben we op het einde van de dag het gevoel dat het niet 'zo maar' is geweest.

  Anja Huysmans
  Hoofdverpleegkundige
  CSA Bornem&Willebroek

 • TOP !

  Zeer goede opleiding met voldoende praktijkvoorbeelden !
  Interessante, professioneel begeleide opleiding die standpunten van andere werknemers verduidelijkt en mogelijke bestaande, maar niet door iedereen erkende pijnpunten kan blootleggen.
  Goede praktijkgerichte oefeningen.

  Koen Vanhoutte
  Manager bij Icelandic Gadus

 • Pascal (and his team) were hired by Centric Belgium to coach us to become a united (middle management) team. The sessions came at the right time for me. Pascal (and his team) helped me to evolve from a rather uncertain technical guy towards a selfconfident manager of a rather large team. The positive vibes within the middle management team at the Oostkamp site started during the coaching sessions but the vibes and positiveness are still there. Our challenge now is to spread it out! Thanks Intentif!

  Jozua Velle, Centric

 • Bij deze kan ik u Pascal en zijn team van Intentif aanbevelen. Ik ervaar Intentif als een kundige partner bij de begeleiding van leiderschapstrajecten. Het is een collectief van experten dat ondernemingen en organisaties begeleidt in het ontwikkelen van een door waarden gedreven bedrijfscultuur, gestoeld op vertrouwen en kwetsbaarheid. Intentif verenigt bedrijfservaring met expertise in het begeleiden van verandertrajecten , wat leidt tot een erg praktische en pragmatische aanpak waardoor zowel directie, management als medewerkers aangesproken worden.

  Martin Ruebens
  Secretaris-generaal
  Departement Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid
  Boudewijnlaan 30 bus 20 | 1000 Brussel
  http://www.vlaandereninactie.be

  Martin Ruebens, Vlaamse Overheid

 • Pascal en zijn club doen nogal wat met een mens. De individuele gesprekken zijn super! Intens en verrijkend. De groepssessies, 2-daagses, creëren een band tussen de collega's volledig gebaseerd op vertrouwen. Een unieke ervaring, die niet onder woorden te brengen is, en die maanden nadien blijft nazinderen. Bij deze nog eens een grote merci aan de ganse club want het zijn stuk voor stuk mensen met kennis van zaken die elk op hun manier elke keer opnieuw van mij een rijker persoon maken.

  Mie Desrumaux, Centric Belgie

 • Ik heb reeds enkele malen met Intentif samengewerkt, onder meer voor een groeitraject voor leidinggevenden, een integratie van 5 verschillende bedrijven naar 1 organisatie en het uitwerken van een missie en visie voor een HR-afdeling.

  Wat me aanspreekt in de dienstverlening van Intentif is hun pragmatische, no-nonsense aanpak, waarbij ze erin slagen om telkens snel tot het fundament van de op te lossen vraagstelling te raken. Hun manier van werken, hoewel soms confronterend voor de medewerker, werd in mijn ervaringen met Intentif door deze medewerkers als bijzonder verrijkend ervaren. Wat sommigen in de oren klinkt als een ‘zacht’ HR verhaal omtrent verbindend leiderschap blijkt uiteindelijk een ‘hard’ resultaten-verhaal te zijn, in die zin dat je als mens, medewerker én organisatie sterker wordt na de samenwerking met Intentif.

  Ik kan Intentif dan ook aanbevelen aan iedere organisatie, die wenst meer resultaten te halen uit de gecombineerde inspanningen van al haar medewerkers.

  Rik Stifkens, Medialaan

 • Een van de sterktes van het team is dat ze verrassend snel de werkpunten/talenten van de organisatie/persoon kunnen blootleggen zodat er snel gewerkt kan worden aan een plan van aanpak.

  Jan De Beule
  Sales and Account Manager EMEA
  Excentis – https://www.excentis.com