...
Intentif leidersweg 2022

De leidersweg van ondernemers – Gratis inspiratie avond

In alle openheid delen Vlaamse KMO bedrijfsleiders hun ups en downs doorheen hun leidersweg (groeitraject) de voorbije 3 jaar. Ze verklappen je hoe ze succes boekten door drastisch anders en vanuit hun eigen schwung te gaan leiden. Bovenal bekennen ze ook waar ze mee worstel(d)en. Op hun eigen persoonlijke manier, dus verwacht geen opeenvolging van klassieke presentaties 🙂

(Razend nieuwsgierig wie deze ondernemers zijn? Scroll direct naar beneden.)

Ben jij een ondernemer, bedrijfsleider of directielid op zoek naar groei voor jezelf, je team en je organisatie? Laat je dan inspireren door de lessen die deze ondernemers met vallen en opstaan ontdekten in het Connect & Lead traject de voorbije jaren.

Op deze avond delen de ondernemers openhartig
hun leidersweg ervaringen,  belangrijk voor elke leider…

  • die stress krijgt van al het brandjes blussen
  • die te weinig tijd heeft om aan  een innovatieve lange termijn visie te werken
  • die genoeg heeft van de frustraties en tegenwerking in de teams
  • die meer wil betekenen voor de groei van de medewerkers en de organisatie

Deze avond leer je hoe deze bedrijfsleiders …

  • conflicten oplossen vanuit innerlijke rust
  • tijd vrijmaken om te focussen op strategischer zaken
  • teams zelfstandig laten samenwerken
  • een omgeving creëren die mensen laat groeien

Praktisch – Intentif Leidersweg 2022

Datum: maandagavond 21 november 2022

Tijdstip: start om 18u30

Onthaal met knabbeltje en drankje een half uur voor aanvang

Locatie: Publiek Authentiek, Nieuwescheldestraat 1-3, 9052 Zwijnaarde

Investering: alleen jouw tijd en energie

Heb je vragen: intentif coordinatieteam

Dit evenement wordt je gratis aangeboden door Intentif. Uit respect vragen we wel een ‘no show fee’ van €75 in geval van laattijdige annulatie (d.w.z. binnen de 48 uur).

We kijken er naar uit jou te ontmoeten op de leidersweg 2022!

Benieuwd hoe elke bedrijfsleider worstelde én groeide langs hun leidersweg?

Gunter (Logichain) : zag zichzelf volledig opgeslorpt door het consultancy werk bij zijn klanten. Hij zocht een manier om dat werk meer aan de klanten teams over te laten zodat hij zelf kon groeien als inspirerend leider.

Katty (ESQ Solutions): kreeg de feedback van haar medewerkers dat ze haar manier van leiding geven enorm waarderen, maar Katty liet dat zelf te weinig binnen komen. Haar twijfel en onzekerheden als leider maakten dat ze dat ook uitstraalt naar haar team, waardoor ze ongewild hun groei belemmerde. Tijdens dit traject ontdekte ze hoe ze haar mensen nog meer kan laten groeien door vertrouwen te hebben en te geven. The job of the leader is to grow more leaders (R.Sharma).

Frederik (Solusio):  deze sterk relatiegerichte leider liet de nood van anderen overwegen op zijn droom voor het bedrijf. Hij overwon zijn allergie voor regels en structuur om zo het gewenste resultaat te verzekeren zonder de relatie te schaden.

Dirk (Komatsu Europe): trachtte te voldoen aan het ideaalbeeld dat hij van een leider had: daadkrachtig en doelgericht. Door meer kwetsbaar zichzelf te zijn en zich niet anders voor te doen dan hij zich voelde, kwam zijn boodschap beter over bij de mensen. Het verhoogde de betrokkenheid en het vertrouwen van het team. Dirk is sterk bezig met de toekomstvisie van het bedrijf.

Heidi (Hars): voelde zich soms onzeker vanuit het gevoel meer te kunnen betekenen voor haar team en bedrijf. Vandaag is ze een wijze madam, die vol vertrouwen van binnenuit anderen aanzet het beste uit zichzelf te halen en te schitteren. Ze ontdekte hoe ze emoties en ratio in balans kan houden en haar innerlijke rust kan bewaren, ook in conflictsituaties.

Dries (Excentis): deze ambitieuze en conflict vermijdende leider met een groot hart voor de mensen zag de weg die hij samen met de teams wou gaan. Iets hield hem tegen. Vandaag inspireert hij mensen om de krachten te bundelen richting een gemeenschappelijk betekenisvol doel.