...
Succesformule voor bedrijven met leiders die in de spiegel durven kijken

In-company leiderschapstraject

Dit unieke groeitraject is speciaal ontwikkeld voor directie en middenkader.
Het helpt je om je zelfinzicht te vergroten, je leiderschapsstijl te ontwikkelen en je team naar succes te leiden.

Herken je?

MT mist focus

Leiders focussen op de eigen afdeling, je mist samenhang en de bredere bedrijfsfocus. Het team legt de lat ligt niet altijd zo hoog als je zou willen. Je mist open debat vol passie en drive. Men lijkt te focussen op eigen succes. Men vraagt geen hulp, zwakheden worden ontkend.

Middenkader mist daadkracht

Als jij het niet doet, gebeurt het niet! Men praat en neemt geen actie. Je mist pro-activiteit en verantwoordelijkheidszin bij de leidinggevenden. Er zit een kloof tussen management en medewerkers, een gevoel van ‘wij tegen zij’. Waarom neemt men niet simpelweg z.haar verantwoordelijkheid?

Doelstellingen worden niet gehaald

Je hebt goede mensen en toch halen jullie de vooropgestelde doelstellingen niet. Het lijkt wel alsof jij de enige bent die daarvan wakker ligt.

Spanning tussen afdelingen

De afdelingen hebben hun aparte stijl. Soms zijn die zo verschillend, het lijkt wel een ander bedrijf. Medewerkers voelen zich benadeeld als men in andere afdelingen lossere regels hanteert. Waarom is niet iedereen gelijk? Dat onbegrip bemoeilijkt de samenwerking tussen teams. Collega’s verwijten elkaar gemakkelijk vanalles, vooral achter de rug.

Druk, druk en stress

Er is zoveel gaande en het is allemaal belangrijk. Je bent zelf ook met vanalles bezig, waardoor niets af geraakt. Er is geen focus. Het is heel druk. Je weet niet of het allemaal wel gaat lukken. Dat geeft stress.  Je wil rust vinden voor jezelf, maar ook voor de families van de collega’s (ivm jobzekerheid). Je gunt het team diezelfde rust en plezier in het werk en met elkaar… maar hoe bereik je dat?

Niets is zo frustrerend!
Prachtige bedrijfsopportuniteiten zien verloren gaan
aan dagelijkse frustratie en misverstanden.

En nu?

Als je niets doet, blijft jullie organisatie tijd en energie verliezen.

Directie – Managementteam

Als management is het bovenal belangrijk om de medewerkers te verenigen. Dit doe je door het gewenste gedrag tastbaar uit te spreken en het zelf dagelijks te tonen. Zo bundel je de energie van je mensen, ter realisatie van het gemeenschappelijk doel. Afwijkende afdelingsculturen hebben het tegenovergestelde effect: ze zorgen voor onproductieve stress en onduidelijkheid die mensen doet afhaken. Afdelingen volgen hun eigen visie en lijken elkaar tegen te werken. Energie bundelen? Dat is geen drijfveer, eerder een gelukkig toeval!

Als een directeur niet altijd de juiste afspraken maakt, leidt dat tot misverstanden en wantrouwen binnen het eigen team en de directie. Dit stimuleert het team leidinggevenden niet om te leren en te groeien. Vele leidinggevenden zijn in hun rol doorgegroeid, zonder ondersteuning op het vlak van leiderschap. Veelal hebben ze moeite om lastige boodschappen te brengen en vermijden ze alle conflict. Zonder krachtig middenkader kunnen heldere plannen van het management niet worden uitgevoerd!

Middenkader

Een middenkader dat zich machteloos geplet voelt tussen directie en medewerkers, wordt gedwongen een positie in te nemen waarin ze niet geloven. Medewerkers voelen dat en ook hun geloof ebt weg. Het team wordt onrustig en frustratie wordt gevoed: ook bij jou. Meer zinloze discussies. Ieder trekt zijn plan, naar eigen goeddunken, elk voor zich. Elke dag meer strijd en brandjes blussen.

Medewerkers

Managers zien alsmaar dezelfde problemen terugkeren en geraken dat beu. Hun team ook. Ze missen toekomstperspectief. De frustratie groeit, meer verwijten… en niet alleen meer achter de rug aan de koffiemachine. Iedereen raakt geïrriteerd of moedeloos. Erger nog: gelatenheid. Mensen haken af… op naar een betere job met minder stress en meer plezier.

Tijd en energieverlies

Managers met veel manifestatiedrang kunnen nog harder gaan werken. Steeds meer, maar de resultaten verbeteren niet navenant. Veel voldoening halen ze daar niet uit. Nog een tandje bijsteken, als dat al zou kunnen, levert niets op.

Je weet het, maar hoe keer je het?

Het blijft veel te druk, de stress wordt onhoudbaar. Iedereen heeft zijn limieten, ook jij. Thuis is het ook geen pretje. Ze zien je te weinig en als je er bent, ben je niet echt aangenaam gezelschap. Bovendien maken ze zich ook (terecht) zorgen om je gezondheid. Als je niet beter voor jezelf én je collega’s zorgt, loopt het niet goed af.

Simpel gezegd:

De toekomst van je bedrijf valt of staat met het bewust gedrag van de leiding.

Het kan anders – bewustzijn en gedrag van CEO is cruciaal

Na afloop van een leiderschapstraject

waarbij we jullie individueel (coaching) en in team (training, intervisie)
begeleiden naar professionele groei via zelfkennis:

MT

 • Het MT heeft een uniform beeld van het gedrag dat nodig is om de bedrijfsdoelstellingen te behalen.
 • MT-leden dragen dat gewenste gedrag tastbaar uit in woord en daden.

Directieleden

 • Directieleden zien zichzelf al snel groeien, ook als team krijgen ze meer oog voor elkaar.
 • Hier en daar worden quickwins gehaald die het enthousiasme doen toenemen.
 • Ze dagen elkaar meer uit en spreken elkaar aan op gemaakte afspraken, wat zorgt voor duidelijkheid en vertrouwen.
 • Afdelingen gaan elkaar versterken en dat bundelt de energie in alle lagen van het bedrijf.

Leidinggevenden

 • Directieleden delen hun nieuwe inzichten met de leidinggevenden in hun team, die zelf ook hun traject aanvatten. Samen krijgen ze zicht op het aanwezige potentieel en zien ze nieuwe kansen ontstaan. Die gezonde voedingsbodem stimuleert de leidinggevenden om open te staan voor feedback, te leren en te groeien.
 • Zowel starters als ervaren leidinggevenden leren van het leiderschapstraject en van elkaar. Ze voelen zich zelfzekerder als ze een collega wensen bij te sturen en brengen een kernachtige boodschap.

Middenkader

 • Het middenkader is mondiger en geeft ook feedback aan MT-leden, wat soms leidt tot constructieve spanningen. Beiden durven nu feedback te geven/vragen en komen zo moeiteloos tot de kern van de boodschap en tot een oplossing die hun relatie versterkt. Die duidelijkheid leidt tot een prettiger samenwerking.
 • Leidinggevenden weten zodoende wat ze aan elkaar hebben en de duidelijke afspraken zorgen voor toffe relaties. Dat sterkt het middenkader om dat voorbeeld te volgen in contact met hun teams.

Teams

 • Ook in de teams ontstaat vertrouwen wat het geloof doet groeien. Teamleden weten dat ze een fout niet langer hoeven weg te stoppen en gaan open in gesprek. Misverstanden worden zo snel duidelijk en de heldere afspraken zorgen voor rust.
 • Iedereen geeft duidelijk aan wat hij of zij wil (niet) wil, waardoor je hoofd leeg is op het einde van de werkdag. Dat is een zalig gevoel!
 • Medewerkers stimuleren hun vrienden om in jullie bedrijf te komen werken

Het resultaat?

 • Leidinggevenden vertrouwen op hun mensen: de resultaten volgen.
 • Eindelijk voel je voldoening.
 • Ook thuis is men gelukkig met die nieuwe partner/ouder. Je bent er meer en niet alleen fysiek

Filip Waegeman – Branch Manager Anticimex

We zijn als mens gegroeid en als team hechter geworden. We benoemen de dingen bij naam maar geven even goed complimenten en hierdoor worden we beter. Verder zie ik dat onze mensen op hun beurt aangeleerde methodes toepassen en gebruiken naar hun teamleden!

Filip Waegeman – Branch Manager Anticimex

Intentif
5
2021-12-07T13:09:30+01:00

Filip Waegeman – Branch Manager Anticimex

We zijn als mens gegroeid en als team hechter geworden. We benoemen de dingen bij naam maar geven even goed complimenten en hierdoor worden we beter. Verder zie ik dat onze mensen op hun beurt aangeleerde methodes toepassen en gebruiken naar hun teamleden!

Filip Waegeman – Branch Manager Anticimex

De manier van opleidingen van Intentif is compleet anders. Ik heb al veel cursussen gevolgd in de 20 jaar dat ik manager ben. Bij Intentif is het absoluut niet schools. Er zijn veel meer groepsdiscussies en oefeningen toegepast op concrete situaties uit de praktijk.

Filip Waegeman - Branch Manager Anticimex

Intentif
5
2021-12-07T13:32:21+01:00

Filip Waegeman - Branch Manager Anticimex

De manier van opleidingen van Intentif is compleet anders. Ik heb al veel cursussen gevolgd in de 20 jaar dat ik manager ben. Bij Intentif is het absoluut niet schools. Er zijn veel meer groepsdiscussies en oefeningen toegepast op concrete situaties uit de praktijk.

Elia Maggie Rios – Atlas Copco Rental USLooking to transform your team and bring your team to the next level, look into this program. You will learn things about yourself and your colleagues that will help facilitate an inspiring and welcoming team spirit. After this program, I left motivated and enthusiastic about the team I work with and blessed to have had this opportunity. Pascal is a beautiful person, he really is a fantastic trainer with a big heart for what he does. He has gained my trust and respect for what he does. The Intentif team has earned my highest recommendation.

Elia Maggie Rios – Atlas Copco Rental US

Intentif
5
2021-12-07T15:22:20+01:00

Elia Maggie Rios – Atlas Copco Rental US

Looking to transform your team and bring your team to the next level, look into this program. You will learn things about yourself and your colleagues that will help facilitate an inspiring and welcoming team spirit. After this program, I left motivated and enthusiastic about the team I work with and blessed to have had this opportunity. Pascal is a beautiful person, he really is a fantastic trainer with a big heart for what he does. He has gained my trust and respect for what he does. The Intentif team has earned my highest recommendation.

Virgien Deconinck – Beaulieu International Group

Ik vond de opstart tweedaagse enorm aangepast aan onze groep en diepgaand. De mensen kijken op een andere manier naar zichzelf en passen afspraken toe. Ook met andere afdelingen die dit traject gevolgd hebben is er veel meer "positieve" interactie!

 

Virgien Deconinck - Beaulieu International Group

Intentif
5
2021-07-05T13:48:08+02:00

Virgien Deconinck - Beaulieu International Group

Ik vond de opstart tweedaagse enorm aangepast aan onze groep en diepgaand. De mensen kijken op een andere manier naar zichzelf en passen afspraken toe. Ook met andere afdelingen die dit traject gevolgd hebben is er veel meer "positieve" interactie!  

Patrick Dirckx – Branch Manager Anticimex

Ik stel vast dat we opener geworden zijn in overleg met elkaar. We geven ook veel meer en beter feedback aan elkaar. Veel bevestigende feedback en dat brengt het team in een energieke vibe! Alles wat aandacht krijgt groeit.

Patrick Dirckx – Branch Manager Anticimex

Intentif
5
2021-12-07T10:55:32+01:00

Patrick Dirckx – Branch Manager Anticimex

Ik stel vast dat we opener geworden zijn in overleg met elkaar. We geven ook veel meer en beter feedback aan elkaar. Veel bevestigende feedback en dat brengt het team in een energieke vibe! Alles wat aandacht krijgt groeit.

Dries Decock, Excentis Operation director

Door de opleiding heb ik een aantal sessies rond doelstellingen gepland met het team. Het geleerde GROW model heeft me geholpen om die gesprekken te voeren.

Het is de bedoeling dat de teamleden nu zelf elk hun plan uitwerken. Ik doe zelf minder voorstellen en dat geeft me rust: 'het zit nu bij de medewerkers en ze zijn er mee bezig'. Ik volg alleen nog op.

De medewerkers reageerden hier positief op. Ze verschieten soms dat ik het niet meer oplos, maar ze zijn enthousiast dat ze die vrijheid krijgen. Dat geeft hen en mij energie. Ik ben verrast dat ze die vrijheid nu pas denken te krijgen. Voor mij hebben ze die vrijheid altijd gehad, maar het lijkt alsof ze dat nu pas beseffen.

Ik kan het nu loslaten omdat het heel concreet is welk stuk van het grotere doel de medewerker opneemt/trekt. Ik kan er op vertrouwen dat ze dat gaan doen. Het haalt een aantal dingen/taken weg bij mij waardoor ik tijd vrij krijg om me op andere zaken te focussen. De medewerkers zijn enthousiaster dan vroeger en vragen meer en zoeken ook zelf meer extra info.

Dries Decock, Excentis Operation director

Intentif
2023-10-16T12:46:35+02:00

Dries Decock, Excentis Operation director

Door de opleiding heb ik een aantal sessies rond doelstellingen gepland met het team. Het geleerde GROW model heeft me geholpen om die gesprekken te voeren. Het is de bedoeling dat de teamleden nu zelf elk hun plan uitwerken. Ik doe zelf minder voorstellen en dat geeft me rust: 'het zit nu bij de medewerkers en ze zijn er mee bezig'. Ik volg alleen nog op. De medewerkers reageerden hier positief op. Ze verschieten soms dat ik het niet meer oplos, maar ze zijn enthousiast dat ze die vrijheid krijgen. Dat geeft hen en mij energie. Ik ben verrast dat ze die vrijheid nu pas denken te krijgen. Voor mij hebben ze die vrijheid altijd gehad, maar het lijkt alsof ze dat nu pas beseffen. Ik kan het nu loslaten omdat het heel concreet is welk stuk van het grotere doel de medewerker opneemt/trekt. Ik kan er op vertrouwen dat ze dat gaan doen. Het haalt een aantal dingen/taken weg bij mij waardoor ik tijd vrij krijg om me op andere zaken te focussen. De medewerkers zijn enthousiaster dan vroeger en vragen meer en zoeken ook zelf meer extra info.

Frederik De Buck – Solusio

Ik voel dat zowel Petra als Pascal zeer goed luisteren en met onze uitdagingen ook mee denken om het samen te kunnen aanpakken.

Frederik De Buck - Solusio

Intentif
5
2021-09-04T16:07:16+02:00

Frederik De Buck - Solusio

Ik voel dat zowel Petra als Pascal zeer goed luisteren en met onze uitdagingen ook mee denken om het samen te kunnen aanpakken.
5
6
Intentif

Ik vind het bijzonder krachtig hoe het traject start vanuit jezelf: “Je zet jezelf voor de spiegel en deelt dat met anderen. Dat zie je weinig in andere trajecten.  Daar krijg je meestal een klassikale opleiding waar je je persoonlijk profiel en enkele mooie modellen en wat oefeningen krijgt zonder meer.  Bij Intentif vertrekt het bij de vraag ‘wie ben ik en op welke manier pak ik de dingen aan’ en dat wordt dieper uitgewerkt, zodat je weet waar je op mag inzetten.”

Helaas zie ik afdelingen op verschillende snelheid vooruit gaan: “Dat hangt sterk af van de leidinggevende van het team. Stapt die er voluit in, dan vliegt het team ook vooruit.”

Els Suvée

HR manager, Anticimex

Wil je dit ook?

Vraag dan nu jouw gratis kennismaking aan dan bespreken we of dit programma voor jouw bedrijf geschikt is

Durf jij als leider in de spiegel te kijken?
Samen ontdekken we snel wat jij anders wil en welke impact jij daarop hebt.

We ondervonden het zelf

Nieuw gedrag start aan de top

De belangrijkste factor voor een succesvol leiderschapstraject is de actieve deelname van het MT en de CEO. Zij gaan de direct leidinggevenden voor in het proces.

Als directie is het belangrijk om eerlijk en duidelijk te zijn. Als iets niet verloopt zoals afgesproken, dan ga je dat niet uit de weg, maar pak je het aan. Vroeger liet ik veel gaan. Voor de rust. Het geeft vooral onrust, leerde ik. Nu pak ik de telefoon, geef ik feedback en luister ik naar de motieven. Wij houden niet van grote theorieën en benaderen de zaken liefst no-nonsense.

Wij liepen natuurlijk zelf ook vele keren met ons hoofd tegen de realiteit. Wij holden achter ons EGO aan, kenden hoge stress, een ontwrichte werk-privé balans, een onvoldaan en onbehaaglijk gevoel.

We vonden onze weg dankzij vele opleidingen.

De wereld veranderde niet van vandaag op morgen. Inzicht kan er plots zijn, maar het ook effectief anders gaan doen, gaat stap voor stap. En soms trap je nog wel eens in de valkuil, maar je herkent het rapper en het laddertje om eruit te kruipen staat klaar.

Als trainer en coach zien we bij mensen of in teams makkelijker waar het schoentje knelt.

Vaak lig je zelf mee aan de oorzaak van de moeilijke situatie. Het goede nieuws is: eens je weet wat jouw aandeel is, kan je altijd zelf iets veranderen waardoor het beter wordt.

Wil je het gedrag in je omgeving veranderen, bedenk dan: “Gras groeit niet door eraan te trekken!”

Wil je jouw omgeving veranderen, begin bij jezelf. Men gelooft wat je DOET, niet wat je ZEGT.

We bundelden al onze persoonlijke kennis, onze opleidingen en onze ervaring met veel ondernemers, bedrijfsleiders, leidinggevenden en teams in een model met 7 pijlers die de rode draad vormen door onze leiderschapstrajecten.

 

De bouwstenen van een leiderschapstraject

Werkelijke verandering vraagt een combinatie van training en online begeleiding met team én leidinggevende, best top-down zodat de complete organisatie de veranderingsprocessen integreert en nieuw gedrag verankerd wordt.

 Coaching en training gaan hand in hand. Hoewel we ook tijdens de training praktijkgericht werken, biedt coaching nog meer de mogelijkheid om te werken aan specifieke uitdagingen van het individu of het team.

Praktische aanpak gericht op échte evolutie: deelnemers brengen concrete praktijkcases, teamleden geven elkaar feedback, nieuwe inzichten worden meteen toegepast.

Via onze online academy kun je de bouwblokken hernemen en inzichten op jouw tempo verdiepen.

Elk leiderschap groeitraject is anders, volledig op maat

Stap 1

Elkaar écht leren kennen

Trainingsdag waarbij je a.d.h.v. je Insights Discovery profiel de kwaliteiten, drijfveren en valkuilen van jezelf en de anderen ontdekt. Deze dag groeit inzicht en begrip voor elkaar, wat de (werk)relaties versterkt.

Stap 2

Verbindend communiceren

Jouw gedrag en manier van communiceren afstemmen op de voorkeuren van je collega’s: echt contact maken. Je boodschap wordt beter begrepen wat de samenwerking bevordert.

Je leert hoe je best feedback geeft én ontvangt. Vaak oefenen we op een speelse manier m.b.v. ons feedback business game.

Stap 3

Nog effectiever samenwerken

Samen een dag concreet aan een nog betere samenwerking werken. Samen oefenen: feedback geven rond concrete topics uit de werkelijke werkcontext. Zo wordt samen werken hecht samenwerken.

Stap 4

Organisatiecultuur

Het MT (directie) evalueert de bedrijfscultuur a.d.h.v. een typische aanpak die mogelijke verschillende visies tastbaar maakt en het team begeleidt naar duidelijke keuzes. Je definieert de gewenste bedrijfscultuur en bepaalt de stappen en afspraken die nodig zijn om die cultuur te realiseren. Je bepaalt de leiderschapsstijl die daartoe nodig is, in de 1e plaats van de directie die de cultuur uiteindelijk meest bepaalt.

Stap 5

Krachtig leiderschap

Samen de succesfactoren en leiderschapsstijlen voor effectief leiderschap ontdekken. Concreet inzoomend op jouw situatie, jouw kwaliteiten en aandachtspunten. Je gedrag leren afstemmen zodat je bewust kan sturen naar de gewenste bedrijfscultuur.

Stap 6

Flexibel leidinggeven

Situationeel leiderschap leren toepassen op concrete situaties uit je dagelijkse context: voor vele leidinggevenden dé kapstok die ze missen. De beste leider is diegene die in staat is z.haar leiderschapsstijl aan te passen aan de voorkeuren en ontwikkelingsnoden van de medewerker.

Na een trainingsblok

Intervisie

Online groepscoachings (2u) met concrete cases. We passen de theorie toe in de praktijk, oefenen feedback, leren elkaar coachen.

Tijd voor actie: hoe kom jij in beweging?

Goede leiders krijgen mensen in beweging. Wat heb jij nodig om tot actie over te gaan? Hoe werk jij aan de persoonlijke ontwikkeling van jezelf en je collega’s? Stimuleer jij je leiders om te groeien? Hoe toon jij het voorbeeld? Wat heb je nodig en wat wordt je eerste stap?

Het goede nieuws: je hoeft het niet alleen te doen. We kijken graag mee met jou en als het klikt helpen we jou graag bij de te nemen stappen.

Durf jij als leider in de spiegel te kijken? Samen ontdekken we snel wat jij anders wil en welke impact jij daarop hebt.