+32 476 25 27 56 info@intentif.be

Waarom feedback geven als alles goed gaat zo belangrijk is

by

Maakt een goede verstandhouding feedback overbodig?

Je herkent het wel: als leidinggevende heb je het druk en je wijdt je aandacht vooral aan die personen die bijsturing nodig hebben. Ervaren medewerkers waar je een goede verstandhouding mee hebt,  daar hoef je weinig mee bezig te zijn, toch?

Dat dacht bedrijfsleider Koen ook. Jaren geleden startte hij zijn onderneming met een handjevol medewerkers. Koen wou dat iedereen zich thuis voelde in de organisatie en deed dagelijks met iedereen een babbeltje. Door enkele overnames groeide het bedrijf snel uit tot een veertigtal medewerkers.

RIP dagelijkse persoonlijke babbels. Ook het wekelijks overleg met Patrick, één van de anciens, schoot er bij in. Het overleg leek niet nodig, want als ervaren verkoper kon Patrick perfect zelfstandig werken. Koen en Patrick bouwden door de jaren heen een schitterende verstandhouding op. Ze kenden elkaar door en door en vertrouwden blindelings op elkaar.

Te laat de put gevuld als het kalf verdronken is

Toen Koen een duik in Patrick’s verkoopsresultaten opmerkte, vergoeilijkte Koen dat eerst: de slapeloze nachten met de kersverse baby thuis verklaren de verminderde drive van Patrick.

Na een paar maanden keerde de nachtrust terug, maar de verkoopsresultaten bleven uit. Schoorvoetend sprak Koen Patrick erop aan. Toen bleek dat ze al een tijd uit elkaar waren gegroeid. Patrick vond de veranderingen binnen het groeiende bedrijf maar niks. Koen schrok zich een hoedje: dit had hij niet zien aankomen.

De kloof viel niet meer te overbruggen en in onderling overleg beëindigden ze de samenwerking.

Overleg in goede en kwade dagen

Koen heeft zijn lesje geleerd: ”Vanaf nu maak ik tijd voor geregeld overleg, ook als alles op wieltjes loopt.  Misschien was het wel anders verlopen als ik eerder met Patrick had gesproken. Dan had ik tijdig kunnen ingrijpen en kon ik Patrick helpen om zich aan te passen.”

Feedback is de ‘stairway to heaven’

Zowel een compliment als verbeterende feedback helpen om sturing en richting te geven, wat ook nodig blijft als het goed gaat. Het zorgt dat je de voeling behoudt en dat de relatie sterk blijft.

Download ons gratis e-zine en ontdek nog meer wat feedback zo belangrijk maakt. Met het inbegrepen 4-stappen plan wordt waardevol feedback geven een pak gemakkelijker voor jou

 

Download het e-zine “Feedback geven doe je zo!”