...

Waarom doe ik wat ik doe ?

by

Goeie vraag, die mij door mijn (zaken)partner werd gesteld !

Je missie is ook je uitdaging

Ik herinner me dat een wijs man me ooit zei: “Dat wat je definieert als jouw missie, jouw levensopdracht, dat is ook jouw grootste uitdaging !”
Het ging me door merg en been en… ik voelde dat het juist was !

Ik doe wat ik doe vanuit mijn diepgeworteld VERLANGEN OM TE VERBINDEN,
om mensen te helpen om hun krachten te bundelen,
om leiders te inspireren om zich kwetsbaar op te stellen
en elkaar op dat vlak te inspireren.
Op professioneel én persoonlijk vlak.

Hopelijk steken we elkaar stapje voor stapje aan, elk in onze eigen kring,
waardoor we samen de wijdere omgeving en de maatschappij
in beweging brengen richting een betere wereld.

25 jaar EGO op zoek naar succes en bevestiging

Dat mijn missie ook mijn uitdaging is, zal je begrijpen als je het vervolg leest..
Tot mijn 25e was EGO mijn motor : ik wou scoren en winnen. Ik focuste op het neerzetten van succesvolle sportieve prestaties. Schitterde door de organisatie van de Keizer Karel Cup, een groots evenement. Op het werk zocht ik de weg naar hogerop. Mijn belangrijkste drijfveer was aanzien verwerven. Geen enkele inspanning was me daarvoor te veel.

De confrontatie

Stilaan VOELDE ik dat dat me van binnen niet echt verwarmde. Ik voelde weinig echte voldoening. Toch niet voor lang.

Als jonge dertiger kwam alles in een stroomversnelling. Het einde van mijn laatste job in loondienst viel samen met mijn echtscheiding.  Ik vroeg me af wat ik hier eigenlijk kwam doen ?
In mijn familiesysteem ontstond een confronterende spiegel. Mijn familie begreep mijn handelen niet en we zagen elkaar niet zo veel meer. Verbinden werd wel een heeeeel grote uitdaging !

De atypische weg naar binnen

Ik hakte een knoop door en schreef me in voor een opleiding psycho-energetica. Onconventioneel. Intensief. Langdurig.

Een nieuwe wereld vol gevoel en intuïtie ging open. Ik begon aarzelend en sceptisch. Door de ontegensprekelijke ervaringen groeide mijn enthousiasme.

De weg naar binnen bracht me ook in een nieuw contact met mijn omgeving. Ik zag steeds meer mijn eigen werkpunten, mijn schaduwkanten waar ik uit kan leren om te groeien naar verbondenheid.

Door energetische oefeningen en reflectie stegen mijn zelfkennis en zelfvertrouwen. Ik leerde krachtiger communiceren. Schaduw ontwikkelde zich tot talent.

Waarom ik doe wat ik doe

De intense gewaarwordingen in dit vierjarig traject maakten me duidelijk wat ik hier kom doen. Leiders intensief begeleiden op zo’n intens, verbindend groeipad, dat is mijn missie.  De verandering in jezelf leidt vanzelf tot de verandering in je organisatie die je zoekt.

Jezelf ontwikkelen vraagt tijd, reflectie, intervisie…  Losse trainingsdagen volstaan niet. Cursisten zetten het geleerde niet duurzaam om in de praktijk. Daarom kies ik voor langere termijn trajecten. Daarin begeleiden we leiders en hun teams naar meer verbinding. Ze leren zichzelf en de ander beter kennen.  Ze pakken eigen uitdagingen aan om zo te evolueren naar betere teamresultaten.  De deelnemers groeien naar kwetsbaar krachtig verbindend leiderschap. We zien daardoor echt dingen veranderen in de organisaties. Dat geeft mij voldoening.

Eens je het pad van zelfontwikkeling inslaat, eindigt het nooit meer !  Mijn levensopdracht is mijn grootste uitdaging, zoals de wijze man zei. Verbindend leiden, met hoofd-hart-buik op één lijn, daar wil ik zelf steeds verder in evolueren. Daar wil ik ook anderen helpen in ontwikkelen. Het voelt juist.

Daarom doe ik dus wat ik doe.

En jij ?

 

Wil jij ontdekken waar jij nu de meeste kansen tot betekenisvolle groei laat liggen?

Vraag vandaag nog je klankbordgesprek aan!

en ontvang tips waar je meteen mee aan de slag kan om moeitelozer betere resultaten te halen en meer voldoening te ervaren.