Boosheid of kwetsbaarheid ?

Het overkomt me frequent :

Soms zegt of doet ze iets… en voel ik me geraakt.
Dan voel ik mijn kwetsbaarheid.

Als ik die niet wil voelen, reageer ik… BOOS… LOOP IK WEG…
Als ik die wel durf voelen.. word ik stil… en krijgt mijn emotie ruimte…
dan kan ik voelen wat er in mezelf én in haar omgaat (onderin zit een gevoel van “ik kan het niet aan… ik ben bang…”).
Dan gaan we in contact en voelen we ons verbonden !

Het gebeurt niet altijd bewust… Het is geen evidentie…

Overlevingsmechanismen : vechten of vluchten

Herken je het bovenstaande ? Discussie ? Onverwachts ruzie ? Frustraties ?

In woede uitbarsten of de kamer uitlopen en de deur es goed dichtslaan, het zijn eigenlijk allebei overlevingsmechanismen die veelal gepaard gaan met oordelen. Fight or flight impulsen… de oertijd is nog niet zo ver weg als we denken…

Het is menselijk. Het is soms zo vermoeiend. Vaak zinloos ook. Het staat verbeterde resultaten op alle vlak in de weg ! Wil je daar verandering in ?

Kijk naar jezelf als je het anders wil !

Weet dan dit : Wanneer we oordelen over anderen is het erg zinvol om eerst met onszelf in gesprek te gaan !

Het is namelijk een duidelijk signaal dat je zélf diep vanbinnen niet blij bent met jezelf. In plaats van die pijn in jezelf te voelen en aandacht te geven, zodat die kan helen, projecteer je “jouw oordeel” op anderen. Dat lucht tijdelijk misschien wel op, uiteindelijk lost het natuurlijk niets op, want de werkelijke oorzaak krijgt geen aandacht.

Het projecteren ontregelt jouw relatie met jezelf en ook je relaties met anderen. Zonder voedende relaties kan niemand gelukkig zijn, niet privé, niet professioneel, toch ? Goed teamwerk is onmogelijk als we steeds onze frustraties alleen maar bij de ander neerleggen. Zonder teamwerk geen optimale resultaten…

Relaties en teamgevoel verbeteren via onszelf

Om op een voedende manier in relatie te gaan met elkaar dienen we eerst een goede relatie met onszelf op te bouwen en onszelf graag te zien. Daar ligt onze verantwoordelijkheid !  Zolang we dat pad naar onszelf niet bewandelen, zijn ook echte relaties met anderen onmogelijk.

Er zijn dan alleen schijnrelaties die erop neerkomen dat je anderen gebruikt voor je eigen behoeften. Zodra die anderen hun “nut” verliezen blijkt ook de “relatie” geen stand te houden en kijkt men uit naar de volgende onder het motto ‘andere en betere’.  Tja, ‘andere’ wel, ‘beter…?’ ….  niet als je zelf niet verandert !

Wanneer je innerlijk vervreemd bent van jezelf omdat je eigenlijk delen van jezelf afwijst, zul je ook anderen van je vervreemden. Dan groeit geen band, geen verstandhouding, geen vertrouwen, wat net zooooo belangrijk is om tot optimale teamresultaten te komen.

Zo lang we DOORGAAN zonder in stilte naar onszelf te kijken, te voelen, te onderzoeken en onszelf in vraag te stellen, krijgen we hier nooit zicht op !

Verbindend leiderschap

Persoonlijk heb ik daar nu meer oog voor dan in mijn vorige relatie, die op de klippen liep.. Het was een wake-up call voor mij !  Vandaag heb ik meer keuze, ik voel me vrijer omdat ik me bewuster ben van het mechanisme.

Ik kan kiezen voor mijn ego maar ik kan ook andere keuzes maken. Echt luisteren naar wat mijn buik me vertelt – dat gevoel laten bestaan en van daaruit in contact gaan met de ander. Dat is verbindend leiderschap !  Alles start vanuit innerlijk leiderschap en breidt zich uit naar teamleiderschap en  bedrijfsleiderschap...

Zowel privé als professioneel laat de liefdevollere band met mezelf me toe mijn grenzen duidelijker aan te geven en heldere afspraken te maken, waar ik vroeger het gedrag van de ander eerder zou weg gerelativeerd hebben (en ik verwoord het hier nog optimistisch 🙂  )

De weg was niet makkelijk.  Verworven zelfinzichten zijn soms wel confronterend. Maar altijd oh zo verrijkend. Het is de moeite dus dubbel en dik waard.

Wil jij ook meer zelfinzicht en leren over dit je tot een succesvoller leider brengt, leren hoe dit te integreren in je dagelijkse leven ?

Vlot betere resultaten halen met je team ?

Kies voor groei als leider en mens.