Soms krijgen wij de opmerking dat het bij ons persoonlijk wel allemaal erg smooth zal verlopen gezien we training geven in verbindend communiceren… Aah, was het maar zo makkelijk !  🙂

Hoewel wij de theorie echt wel door en door kennen, vallen wij in de praktijk ook wel eens in onze eigen valkuilen.

Zo hadden we een tijd geleden nog de “clash van geel en rood-blauw” vlak voor een tweedaagse begon die we samen gaven :

Petra liet haar Insights rood-blauwe voorkeur zien door feedback te geven op het feit dat Pascal zonder overleg een werkboekje voor de deelnemers verspreidde. Ze viel over het feit dat er maanden geleden na een uitvoerige bespreking van alle pro en cons besloten was NIET zo’n boekje te voorzien. Zonder overleg werd die afspraak nu teniet gedaan.
Petra bleef overtuigd dat het niet goed was dat boekje ter beschikking te stellen, om dezelfde valabele redenen die destijds tot het besluit leidden.

Pascal reageerde vooral vanuit zijn gele voorkeur : Hij miste waardering voor zijn initiatief, hij kreeg het gevoel dat hij zelf niets nieuws meer mag invoeren, dat er “altijd” kritiek is.
Hij herinnerde zich niet eens de afspraak van destijds.
Hij snakte naar waardering voor zijn initiatief en ergerde zich aan Petra die de zwakke punten van het boekje opsomde. Dat leek alleen maar vertragend en remmend te werken voor hem.

Het was even turbulent, zo vlak voor de training, dat geven we toe… Zolang we elk bij onze visie bleven, werd de discussie steeds heviger en de rode voorkeur van elk van ons kwam sterk naar voren…
Spannend… zo achter de schermen terwijl de klant een uur nadien ons samen in het trainingslokaal verwachtte… Hmmm…

Tot we ons elk apart even afzonderden, tot rust kwamen en erin slaagden wat afstand te nemen, letterlijk en figuurlijk. Op dat moment kwam er terug “contact” met de ander.

De frustratie ebde weg. Het begrip voor elkaar keerde terug, met de erkenning van ieders beste bedoelingen.
De verschillen konden we toen aangrijpen als basis voor betere afspraken die samen tot nog beter resultaat leiden. Want natuurlijk brengt het voordelen als nieuwe initiatieven ter verbetering gelanceerd worden. Tegelijk is een kritische blik dan zinvol om het nieuwe initiatief meteen zo goed mogelijk uit te voeren. Zo wordt 1 + 1 veel meer dan twee.

Het kan wel, het lukt wel, de theorie werkt dus echt ! Alleen gaat het met vallen en opstaan in de praktijk, ook bij ons. Natuurlijk ook bij ons. We’re only human  🙂

Vlot betere resultaten halen met je team ?

Kies voor groei als leider en mens.