‘Eigenlijk is het voor elke CEO belangrijk om stil te staan bij waar je voor staat, wat je doet en hoe je overkomt. Daar ligt de basis van vertrouwen’, begint Jasper Van Maele – CEO van Pure Painting in Knokke-Heist zijn verhaal.

De 33 jarige Van Maele heeft zijn kleine schildersbedrijf (°2010) laten doorgroeien tot een kleine KMO van 7 schilders, dat blijft groeien aan de snelheid van één nieuwe collega per jaar. ‘Ik ben vorig jaar begonnen aan het CEO leiderschapstraject van Intentif. Best wel heftig, vijf maal twee dagen uit je comfortzone, om vervolgens en in groep de spots op jezelf te zetten. Stiekem zag ik wel eens tegenop – niet vanwege de inhoud, maar vooral vanwege de sprong in het duister. Praten voor publiek blijft voor deze verlegen jongen toch een uitdaging’, lacht hij. ‘Gelukkig is de omgeving zeer inspirerend en zit ik in een mooi gemixte groep met enorm veel drive.’

Voorbij elkaars angsten

‘Ik ben het afgelopen jaar enorm gegroeid in hoe ik mijn visie overbreng. Vroeger had ik de neiging om te zeggen ‘dit is het’. Intussen ben ik geëvolueerd naar een meer coachende aanpak. Ik bepaal uiteraard nog de richting van mijn schip, maar vraag veel meer betrokkenheid in hoe we die richting in praktijk brengen’, vervolgt Van Maele. Weerstand in het team is daardoor geen breekpunt meer. ‘Eigenlijk kom ik niet zo vaak tegen dat we het oneens zijn. Er is veel informeel overleg, en we zijn met een kleine groep. Dankzij het leiderschapstraject heb ik geleerd dat als het toch gebeurt, weerstand vaak te maken heeft met angsten bij de ander. Door te praten kan het vertrouwen groeien, wat cruciaal is om op hetzelfde spoor te blijven.’

De kracht van kwetsbaarheid

‘Zelf ben ik dankzij de opleiding een stuk rustiger geworden. Niet alles in je leven loopt van een leien dakje, maar net dat is mijn leerschool. Iedereen maakt shit mee. Het straffe is dat we erin slagen te blijven communiceren, ook wanneer het moeilijk wordt. Die kwetsbaarheid blijkt één van onze grootste troeven. Doordat we zo in verbinding staan, is een haar in de boter niet direct dramatisch. We maken allemaal fouten. Dat mag.’

Passie voor samenwerkers

Wanneer Jasper over zijn werknemers spreekt, gebruikt hij steevast de term ‘samenwerkers’. ‘Ik heb leren loslaten in dit traject. Ik ben niet meer of minder dan hen omdat ik toevallig de baas ben. We respecteren elkaar. Omdat mijn samenwerkers goed weten waar ik voor sta en waar we samen aan werken, moeten ze mij niet altijd meer naast hen hebben om te weten wat juiste keuzes zijn. Ik bezoek hun werven tegenwoordig maar twee keer per week, waardoor zij in hun verantwoordelijkheid (h)erkend worden en ik meer tijd en ruimte krijg in mijn hoofd. Zo trok ik onlangs 3 weken naar Zuid-Afrika om te herbronnen in de bossen. Dat zou vroeger ondenkbaar geweest zijn, en dat heb ik te danken aan mijn team.’

Ben je zelf benieuwd geworden naar dit CEO leiderschapstraject van Intentif?

Jasper’s verhaal verscheen ook in MT Magazine.

Geïnspireerd door dit verhaal ? Wil je ook onderzoeken wat je anders en beter kan doen ? Neem contact op of schrijf je in voor een leiderschapsjaartraject !

Vlot betere resultaten halen met je team ?

Kies voor groei als leider en mens.