Onlangs belde een deelnemer aan het CEO leiderschapstraject me op omdat ze worstelt met een zakenpartner die over haar grenzen gaat.

Eigenlijk weet deze CEO erg goed hoe ze daarmee dient om te gaan : kordaat begrenzen, duidelijk je eigen grenzen aangeven.  Zo deed ze dat al jaren. Nu twijfelde ze en belde om te klankborden.

In de perceptie van deze CEO komt de partner de door beiden getekende overeenkomst niet na. Ze ervaart zelfs dat hij tracht te manipuleren en in macht onder de overeenkomst uit probeert te komen.

Nieuw leiderschap rijpt in vaten van bewustzijn

Ze had gaandeweg het traject alsmaar meer leren voelen welke noden de ander heeft en gaandeweg leerde ze daar alsmaar meer rekening mee houden, om zo echt te verbinden.

De voorbije weken had ze – naar haar mening- goed geluisterd en begrip getoond voor de partner. Ze kwam met voorstellen om de ander ter wille te zijn en… had niet door dat ze alsmaar meer over haar eigen grenzen liet gaan. Ze probeerde, nam initiatieven met het oog op verbinding en wou dolgraag komen tot een afspraak die voor alle partijen goed voelde. Het lukte niet en ze voelde zich alsmaar onmachtiger worden.

Een liefdevolle verbinding heeft vele gezichten

Om te kunnen verbinden dienen we gelijkwaardig aanwezig te zijn.

Dat houdt in dat je jezelf niet te groot maakt en de ander evenzeer ruimte gunt. Anderzijds betekent het natuurlijk evenzeer: je hoort jezelf ook niet kleiner te maken of te herleiden tot een slachtoffer.

Je kan de ander uitnodigen in een gelijkwaardig gesprek. Je hebt echter nooit de verantwoordelijkheid over het gedrag van beide partijen. Als de ander kiest om daar niet in mee te gaan, dien je natuurlijk voor jezelf op te komen en jouw grenzen aan te geven. In verbinding blijvend met jezelf.

Durf jij ook

Durf jij ook naar jezelf te kijken ?

Heb je nood aan een klankbord met gelijken ?

Kom dan proeven of Intentif ook jou kan bijstaan bij je verdere groei en evolutie:
Schrijf je in voor een leiderschapsboost of één van onze events!

“Geef me een hefboom die lang genoeg is…
en ik kan met één hand de hele wereld in beweging brengen”

Vlot betere resultaten halen met je team ?

Kies voor groei als leider en mens.