Om een open deur in te trappen : goed samenwerken is een voorwaarde om de beste resultaten neer te zetten.

Tweede open deur intrappen : samenwerken blijkt nu net één van de grootste uitdagingen te zijn in bedrijven.

Dat realiseerde Virgien Deconinck zich ook. Virgien is business process manager bij Bealieu Group. Ze (h)erkende de opportuniteiten tot verbetering in haar organisatie. Ze bleef niet bij de pakken zitten en stapte met haar team in een leiderschapstraject met als doel de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de teamleden te verhogen.

Virgien had een heel duidelijke visie rond haar rol als manager : ze streeft ernaar haar team te coachen en te laten groeien.

Emoties gaat Virgien hierbij niet uit de weg, integendeel, ze is overtuigd van de kracht van emoties.

Door een basis van vertrouwen te ontwikkelen en een open feedback cultuur te stimuleren, groeit het zelfvertrouwen van de medewerkers, ze worden autonomer, waardoor Virgien tijd vrij krijgt om haar toegevoegde waarde als leider neer te zetten.

Is dat nu niet net waar zoveel leidinggevenden naar streven : zelfstandiger medewerkers die hen zaken uit handen nemen i.p.v. steeds meer werk bij hen neer te leggen ? Hier heb je je antwoord… en natuurlijk ligt de sleutel in de eerste plaats alweer bij jezelf !

Virgien getuigt over haar ervaring in MT Magazine.

Wil jij ook meer tijd vrij krijgen én toch betere resultaten neerzetten ?

Geprikkeld om meer te horen over zo’n uitdagingen bij leidinggevenden in andere bedrijven ? Geïnteresseerd in hoe zij ermee omgaan ?

Check onze Academy voor de verschillende evenementen of doe al eens een leiderscan:

Vlot betere resultaten halen met je team ?

Kies voor groei als leider en mens.