Waar een wil is, is een weg… toch ?

Is het jou ook al overkomen ? Je wil iets heel graag, je zet alles op alles om het te bereiken en je volharding leidt tot weerstand en strijd, je steeds verder weg drijvend van het beoogde resultaat. Herkenbaar ?

Nochtans, is dat niet wat we leren ? Waar een wil is, is een weg, toch ? Als je iets écht écht wil en er voldoende hard voor werkt, dan bekom je resultaat. Zoniet, dan doe je gewoon niet genoeg je best, niet … ?

Het werkt niet altijd…

In veel gevallen bleek dit voor mij inderdaad zo te werken. Alleen… met mensen is het vaak een minder succesvolle methode, mocht ik helaas meermaals ondervinden. Het blijven nochtans ongetwijfeld goede eigenschappen : resultaatsgericht zijn, het heft in eigen handen nemen, doorzetten, volharden, doortastend en vastberaden zijn, niet opgeven, steeds het doel voor ogen houden. Toch bracht het me vaak in lastige situaties met mensen die ik zo graag wou helpen. Ze leken me niet te begrijpen, ze volgden niet, ik kreeg geen buy-in, ik kon ze niet overtuigen. Het leidde tot frustratie aan beide zijden en ik bereikte mijn beoogde resultaat niet, integendeel, soms keerden mensen zich tegen mij, gingen volledig in weerstand zitten. En ja, in het beste geval durfden ze me dan wel van wederwoord dienen en me op mijn plaats zetten en duidelijk maken wat misliep en konden we iets leren. In het slechtere geval… ah, you know…

Andere aanpak… anders dan mezelf…

Tot dat inzicht was ik al vele jaren geleden gekomen. Dat leer je ook in allerlei managementcursussen toch ? Leergierig en nog steeds ambitieus probeerde ik dus de nieuwe inzichten te vertalen naar “beter” “gewenster” gedrag. Ik probeerde me zachter op te stellen, meelevend – net niet meelijdend, vergoeilijkend, dingen wat vaker met de mantel der liefde te bedekken, misstapjes oogluikend toe te laten. Ik probeerde mensen meer vrijheid te geven, meer het stuur uit handen te geven, anderen meer te laten beslissen. Ik probeerde enthousiaster te zijn en alle opportuniteiten te zien zonder de uitdagingen, ik wou meer oog hebben voor de grote lijnen en de ogen sluiten voor de details. Voor wie vertrouwd is met de Insights kleuren:  ik wou meer groene en gele energie demonstreren en minder rood-blauwe energie.  Kortom, ik probeerde te handelen tegen mijn natuurlijke voorkeuren in, bijna verfoeilijkend wat mijn uitgesproken voorkeuren waren. Je raadt het al : het werkte niet zo goed. Het viel me heel zwaar me zo te gedragen en eigenlijk gaf het evenmin het oh zo begeerde resultaat.  Ik kan je verzekeren dat dat geen fijn gevoel is, het is allerminst opbeurend voor je zelfbeeld… Ik deed nog zo mijn best :-(.

AHA-erlebnis

Toen had ik bijna toevallig (toeval bestaat niet, weet je nog ?) een kort coaching gesprek met Fernand, een fijne collega van Intentif. Dankzij zijn coaching kwam ik tot het inzicht dat ik niet hoef te proberen zijn wat ik niet ben, nergens voor nodig ! Dat herinnerde me aan mijn eerste coach lang geleden, die vroeg me ooit waarom ik steeds wilde zijn wat ik zelf niet was, waarom ik altijd maar wou veranderen. Ik begrijp nu beter wat ze bedoelde.  Mijn voorkeuren mogen er helemaal zijn. Meer nog : ik kan en mag ze net inzetten als sterktes !  Waar het misloopt, is wanneer ik overdrijf in één bepaalde voorkeur. ‘Te’ is nooit goed. Te sturend wordt dominant. Te resultaatsgericht wordt quasi onmenselijk. Te veel detail wordt pietluttig. Mijn voorkeuren in een gezonde situatie dragen bij tot het resultaat, ook als dat gaat om samenwerking met mensen. Mijn leeruitdaging zit er niet zozeer in dat ik probeer andere “Insights kleuren” meer te demonstreren, mijn uitdaging zit er net in mijn eigen persoonlijke voorkeuren in de hand te houden, in een gezonde balans, zodat ze optimaal ingezet worden en anderen en mezelf helpen het doel te bereiken.  Ik mag op onderzoek gaan en me bewust worden van de oorzaken die leiden tot het ‘ongezond doorschieten’. Zoals zo vaak zijn dat (ongelukkige) beschermingsmechanismen die optreden als een onzekerheid of kwetsbaarheid geraakt wordt. Daar ligt dus de weg naar ontwikkeling en groei voor mij persoonlijk ! Herken je dat ?

Dank je, coach Fernand !

Het klinkt wellicht weer heel logisch en voor de hand liggend. Vele vrienden en coaches slaagden er toch niet in me tot dit inzicht te brengen.  Voor mij was het een ongelooflijke ontdekking. Een ware AHA-Erlebnis 🙂 Het gevoel dat ik bij de coaching kreeg valt niet te beschrijven.  Het was alsof er een enorme last van mijn schouders viel. Een pak spanning verdween ter plekke uit mijn lichaam. Ik kon Fernand spontaan wel knuffelen en geloof me, we zijn heus niet altijd de allerbeste maatjes, dit was een never-seen-before evenement :-). Jaja, dank je wel, Fernand.  Vanaf nu staat die sessie bij mij geboekstaafd als hét voorbeeld van een goede coaching. ZO wil ik het ook ! Net doordat hij de zaken durfde benoemen op een begripvolle maar doortastende manier, net doordat hij een compleet andere invalshoek durfde aankaarten, heeft hij me een enorme dienst bewezen. Ik ben er nog niet natuurlijk, ik ben nog steeds op weg op het eeuwige pad van persoonlijke ontwikkeling (wie niet?), Fernand toonde me beter waar dat pad ligt. Mooi, he ? Hartverwarmend toch ?  Ik zou bijna zeggen dat hij me het licht liet zien in de duisternis, maar dat zou erover zijn, zeker in deze kerstttijd 🙂

Fijne kerstdagen, ik wens je een fantastisch coach cadeautje toe onder de kerstboom ! Ook van ons krijg je er al, enkel te openen als je écht klaar bent!

  • de eerste stapjes te zetten samen met andere ondernemers op één van onze evenementen
  • een gratis klankbordgesprek aan te vragen. Niet voor watjes, zoveel is zeker !
  • Alvast te starten met een GRATIS leiderscan: test jouw leiderschap (deze leider scan geeft je inzicht in jouw kwaliteiten en uitdagingen als verbindend leider).

Vlot betere resultaten halen met je team ?

Kies voor groei als leider en mens.