Ondernemingsspirit en innovatie zijn de speerpunten voor de sterke groei van Beaulieu International Group

Beaulieu International Group is een gerenommeerde internationale groep met hoofdkantoor in België. Deze industriële groep neemt vandaag een stevige marktpositie in, zowel in de productie van grondstoffen en halffabricaten, als in een ruim aanbod perfect afgewerkte vloerbekleding.

Beaulieu International Group bestaat uit drie business units. ‘Flooring Solutions’ is Europees leider in vloerbedekkingen (tapijt, naaldvilt, kunstgras, vinyl, vinyl planken, laminaat, parket & wandpanelen). Een tweede business unit ‘Granules’ is actief in de productie van polypropyleenkorrels voor tal van toepassingen. Onder de derde business unit  ‘Engineered Products’ zijn de activiteiten Fibres, Yarns,  Technical Textiles en Technical Sheets ondergebracht.

In totaal telt Beaulieu International Group 4.325 medewerkers in 29 vestigingen, 11 verkoopskantoren en 8 distributiecentra, verspreid over 16 landen. In 2015 haalde Beaulieu International Group een omzet van 1,6 miljard euro.

Beaulieu International Group gelooft sterk in haar unieke troeven  op vlak van innovatie, kwaliteit en resultaatgericht ondernemerschap.Het bedrijf evolueert  naar een moderne waarden gedreven bedrijfscultuur:

 •    Delight our Customer
 •    Strive for Excellence
 •    Focus on People
 •    Create added value
 •     Act with integrity

Het groeitraject

Beaulieu International Group houdt van een “no nonsense” aanpak, gebouwd op praktische ervaring en kiest ervoor te investeren in zijn managementlaag. Ter ondersteuning van hun dagelijks veranderende context besloten ze twee belangrijke afdelingen te supporteren op vlak van leiderschapskwaliteiten en verstandhouding:

 • de business en financieel analisten die de noden van de interne klant dienen te vertalen naar ICT oplossingen
 • de ICT projectleiders en managers, die samen met de interne klant en bijgestaan door de business en financieel analisten bouwen aan de best passende oplossing

Beide afdelingen worden begeleid in een managementtraject met als doelstelling volgende drie pijlers:

 • persoonlijke ontwikkeling
 • teamontwikkeling en verstandhouding tussen de teams
 • groeien naar een authentieke leidersrol

Intentif is gespecialiseerd in een trajectaanpak waarbij begeleiding van het proces op basis van vertrouwen centraal staat en training, intervisie en coaching hand in hand gaan. Voor ons is duurzaamheid key, we zorgen er dan ook voor dat elke afspraak en groeikans wordt verankerd op het bovenliggende managementniveau.

Na een kwalitatieve intake en een kick-off voor creatie van het kader en momentum starten we met dat wat we dolgraag doen, dat wat ons zo typeert: Leiderschapsgroeitrajecten.

De pijlers in het traject zijn drie tweedaagse trainingsmomenten, verrijkt met individuele coachingssessies, intervisie momenten en workshops waarin de beide afdelingen in overleg gaan met elkaar en hun management. De drie pijlers omvatten de hierboven beschreven doelstelling en heten :

 1. Personal Effectiveness & Team Connection
 2. Afstemmen en verbinden
 3. Coachend leiderschap opnemen

Dit is onze specialiteit en we zijn er fier op Beaulieu International Group bij onze klanten te mogen rekenen. We danken hen voor het vertrouwen !

Wordt vervolgd…

Zelf ook interesse om het beter te doen met je team? Dan en alleen dan nodigen we je graag uit om:

 • de eerste stapjes te zetten samen met andere ondernemers op één van onze evenementen
 • een gratis klankbordgesprek aan te vragen. Niet voor watjes, zoveel is zeker !
 • Alvast te starten met een GRATIS leiderscan: test jouw leiderschap (deze leider scan geeft je inzicht in jouw kwaliteiten en uitdagingen als verbindend leider).

Vlot betere resultaten halen met je team ?

Kies voor groei als leider en mens.